Talán marad a József Attila-szobor

2011. október 24. 12:28

A Kossuth térről esetleg elköltözhet, de a fővárosból nem kerül ki József Attila szobra - derült ki L. Simon László Inforádiónak adott interjújából.

2011. október 24. 12:28

Senki sem akarja elvitetni József Attila szobrát a Parlament mellől, ám lehet, hogy „ezt mégis megkívánja majd” a Kossuth tér átrendezése - mondta az InfoRádió műsorában a törvényhozás kulturális bizottságának fideszes elnöke. L. Simon László leszögezte: a Kossuth tér rendezése nem két-három szobor helyéről szól, hanem arról, hogy ismét birtokba vehetik a teret a látogatók.

L. Simon László hozzátette: ha a tér rendezése megkívánja, akkor elképzelhető, hogy mozgatni kell majd az alkotást, de a fővárosból nem akarják elvinni azt. Megjegyezte: az sem kizárt, hogy a Duna partjára kerül József Attila szobra. E hír szerint Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester kérelmének ellenére az emlékmű nem költözhet a költő életében fontos szerepet játszott településre.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. október 25. 10:06
Én, meg azt látom. hogy bizonyos ideje, mintha csak a Kossuth téren lehetne szobrokat elhelyezni. Már dugig szoborták a teret. Esetleg észre vehetné a nagyságos magisztrátus, hogy elég nagy területen fekszik a város és rengeteg helyre lehetne szép szobrokat kitenni. Ugyanis van élet a Kossuth téren kívül is !!!
aruna
2011. október 25. 06:59
Ha végre valóban megújul a Nehru part és megnyílik a CET, a Duna-part ezen szakaszán talán méltó helye lenne a szobornak, hiszen József Attila Ferencváros szülötte volt. És talán az sem baj, ha kiszabadul a politikusok - szobrainak - Kossuth téri gyűrűjéből...
Fakutya ezredes
2011. október 24. 19:55
Ez a vers VALAMIERT nem jelenhetett megy egyetlen Jozsef Attila osszesben sem, a komonyizmusban. Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége, Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke! Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret! Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett! Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel, Ha eljő az idő - a magyar talpra kel, Ha eljő az idő - erős lesz a karunk, Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk! Majd nemes haraggal rohanunk előre, Vérkeresztet festünk majd a határkőre És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! - Szembeszállunk mi a poklok kapuival! Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár, Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ Teljes egészében, mint nem is oly régen És csillagunk ismét tündöklik az égen. A lobogónk lobog, villámlik a kardunk, Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk! Felhatol az égig haragos szózatunk: Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk. Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem, Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen! Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át: Nem engedjük soha! soha Árpád honát!
Fakutya ezredes
2011. október 24. 19:53
Fasiszta komonistak biztos orulnek majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!