Rászálltak a hajléktalanokra a józsefvárosi rendőrök

2011. október 05. 16:20

A népszavazás óta rászállt a józsefvárosi hajléktalanokra a kerületi rendőrség. Nincs olyan otthontalan, akit ne vittek volna már be. Van, akit már többször is előállítottak.

2011. október 05. 16:20

Rászálltak a rendőrök a hajléktalanokra a VIII. kerületben. Az Origo által megkérdezett összes hajléktalant előállították már, van, akit többször is. Volt, akit megbilincseltek, és úgy vitték be. Mindegyiküket azért, mert megsértették a „közterület életvitelszerű lakhatás céljára használásának” tilalmát. Erről szabálysértési papírt kapnak, majd elengedik őket. Többen azt mondták, hogy azt tanácsolták neki, hogy menjenek át a szomszédos kerületekbe, mert ott nem piszkálják őket.

Az intézkedéssorozat a VIII. kerület közrendvédelmi akciójának része, amely a kerületben tartott szeptember 25-ei helyi népszavazást követi. Ezen a városvezetés kezdeményezésére azt kérdezték a kerületiektől, hogy maradjon-e hatályban a kerület kukázást tiltó rendelete, és tiltsák-e meg a közterületen történő életvitelszerű lakhatást. A szavazás érvénytelen lett, mert csak a választók 16 százaléka ment el szavazni. Az ő nagyrészük viszont a fenti kérdésekben a tiltás mellett voksolt. Kocsis Máté polgármester ezt a kerület többségének véleményeként értelmezte.

A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi szervezet a rendőri akció célja a hajléktalanok kiszorítása a kerületből. Az Origo kereste a helyi rendőrséget az ügyben, akik a BRFK-hoz irányították az oldalt. A BRFK egyelőre nem válaszolt az Origo kérdéseire, mint ahogy a józsefvárosi önkormányzat sem.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2011. október 06. 11:42
"A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi szervezet" Tehát ők védik a hajléktalanok utcán alvásának érdekét..
tarackos
2011. október 06. 10:51
Itt nincs ellenfél, olyan ez mint gyerekeket molesztálni. Ilyet harcos nem vállal, fülkeforradalmár viszont igen. Mert jóerkölcsös...;) „Hogyan marad meg az Isten szeretete abban, aki - bár bőven van neki a világ javaiból -, mégis, amikor látja, hogy testvére szükséget szenved, elzárja előle a szívét? Gyermekeim, ne szeressünk se szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal.” (1Ján 3.17) Nem hinném, hogy erre gondolt...
tarackos
2011. október 06. 10:31
Óriási teljesítmény a kiéhezett csövesekkel erőszakoskodni, de a szájkarate mellé ez dukál...
gentry
2011. október 05. 21:05
Már csak a többi 22 kerületben kellene ezt megcsinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!