Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Origo: Pintér ex-cége megint verseny nélkül nyert

2011. október 03. 10:04

Újabb „hirdetmény közzététele nélkül induló” közbeszerzéssel nyert állami megbízásokat Pintér Sándor belügyminiszter ex-cége, illetve az érdekeltségi körébe tartozó vállalkozások - írja az Origo.

2011. október 03. 10:04

A Közbeszerzési Értesítő szeptember 9-i számában jelent meg az a hirdetmény, amely szerint a Best Way megbízást kapott az állami tulajdonú Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től „műholdas járműkövetési szolgáltatások” végzésére - írja az Origo. A három éve működő Best Way Kft. egy tulajdonosa az Opten cégnyilvántartása szerint az a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. nevű cég, amely korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában állt. A cég összesen nettó 8,7 millió forintot kap a munkáért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től (NIF).

Pintér Sándor ex-cége, a CBSZ - melyből röviddel a tavalyi választások előtt szállt ki - távozása óta a Magyar Villamos Művektől, a Magyar Fejlesztési Banktól, a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságtól, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-től és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől is kapott megbízásokat.

A közelmúltban a CBSZ érdekeltségébe tartozó, más profilú cégek is több állami megbízást nyertek el: a Best Way mellett a Mon-Da Központi Riasztórendszer Szolgáltató Kft. is közvetlen ajánlattételi felhívással, illetve „hirdetmény közzététele nélkül induló” közbeszerzéssel nyert pályázatot - írja az Origo.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2011. október 04. 10:48
Dehát a gyurcsány lop!
HSL
2011. október 03. 22:09
nemzeti ügyek belügyminisztere...
Stanc
2011. október 03. 21:26
Pintér, már koránál fogva is, abban a rendszerben szocializálódott, amiben nem nagyon ismerték a demokráciát. Már a ciklus legelején elhangzott a szájából, hogy Gergényivel egyetért 2006 őszi eseményekkel kapcsolatban! Most miért várja tőle bárki is, hogy demokrataként viselkedjen?! Mondjuk ezt pont Orbánnak kéne a legjobban tudni, de mégis úgy látszik valóban komolyan gondolta, hogy az egyetlen kiváló Belügyér CSAK bolsevik lehet! Pintér azonban ebben a kormányban többször megbukott Belügyminiszterként - ez belátható. Mégsem váltják le! Vajon mit tudhat a "jó" Sándor?! Ezt a véleményt Fidesz szavazóként írtam!
andrasvirag
2011. október 03. 21:04
Önérzetes, büszke és szabad nép! Szögezzük tekintetünket a Vezér seggére és tartsuk az irányt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!