Október 23: Felvonták a nemzeti lobogót

2011. október 23. 10:55

Néhány száz érdeklődő előtt felvonták a nemzeti lobogót vasárnap reggel a Kossuth téren. Schmitt Pál köztársasági elnök a Parlament főbejárata elől kísérte figyelemmel a ceremóniát. Több mint félszáz megemlékezést tartanak országszerte ma az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 22. évfordulóján.

2011. október 23. 10:55

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 22. évfordulóján vasárnap reggel, a Himnusz hangjaira felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren. Schmitt Pál köztársasági elnök a Parlament főbejárata elől kísérte figyelemmel a katonai tiszteletadással zajló ceremóniát, miután elvonult a felsorakozott díszzászlóalj előtt.

Az eseményre meghívottak között ott voltak a magyarországi diplomáciai testület képviselői, továbbá politikusok és közéleti személyiségek is. A zászlófelvonást néhány száz érdeklődő figyelte a szemerkélő esőben.

Országszerte egyébként több mint félszáz megemlékezést tartanak. A nemzeti ünnep alkalmából délelőtt tíz és este hat óra között megnyitja kapuit az érdeklődők előtt az Országház. Egyebek között Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Önkormányzat színpadánál mond ünnepi beszédet. A Jobbik a Bankszövetség székházánál tart ünnepi nagygyűlését, az LMP pedig a Műegyetem rakparton emlékezik.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. október 24. 08:38
"Schmitt Pál köztársasági elnök a Parlament főbejárata elől kísérte figyelemmel a ceremóniát." Lekéste a bécsi turistabuszt?
nyugalmazott tanár
2011. október 24. 07:50
Milyen ma a társadalom 56-os tudata? A kérdés jogos. Amikor az eltiprók állnak elő szónokolni. Amikor a haza-, és a magyar nemzet árulói kérkrdnek 56 örökségével. A határ mindkét oldalán megtörtént a nagy agymosás, maszatolás. Már-már amolyan hétvégi összeröffenésnek láttatják a véres küzdelmet és szabadságharcot. Mintha mindkét oldalon ugyanazok álltak volna: szabadságsterető magyarok. Csakhogy ott is az eltiprók oldalán álltak a mai szocialisták, az elődeikkel együtt. És ott álltak a mai liberálisok is, ugyancsak a felmenőikkel együtt. Vagy azokkal képviseltetve magukat a magyarság eltiprásában. Ami a mi tájainkon az ajnározott "baloldal", "szociális érzékyenség és zolidaritás", az a maga leplezetlen valóságában a leg gyalázatosabb aljas hazugság. A nemzetek elnyomása, kirablása és megsemmisítése a marxi-lenini internácizmus jegyében. Ez él tovább napjainkban is. Mindaddig rejtőzködik, amíg nyeregben nem érzi magát. Ha pedig egy jottányit is magabiztos, akkor az történik ami 5 évvel ezelőtt. Ugyancsak a magyar forradalom ünnepén. Tömeg közé lövetélés és terror. Ennek a tömeg közé lövető terrornak a visszaállításához van szükségük a hatalom újboli visszaszerzésére. Ezért küzd oly vehemensen, a leg alantasabb eszközöket is felhasználva a dicstelen hazai baloldal a maga szervezetivel és agymosó mechanizmusával. Hogy újra közénk lőjenek, ha megtehetik. Hogy rabszíjon hajtsanak bennünket újra a szolgaságba.
marko11
2011. október 23. 14:12
Kulka volt az egyik, aki a lezárt, üres Kossuth téren szavalt az "ünnepi" műsorban, 2006 okt. 23.-án.
Zázrivecz
2011. október 23. 13:25
Most olvasom, hogy kik jegyzik a millások programját ma, feltűnt rajtam kívül másnak is, hogy mindegyik valamilyen formában aberált? Kulka - Ratyi (szó szerint, nem poénból írtam) Papp Réka - Leszbikus, ex-takarítónő bölcsész diplomával, a ratyi nap egyik fővezére, fő liberális rettegője. Csákányi Eszter - Magánéletében egy csődtömeg, kemény vonalas liberál-bolsevik, amit sosem tagadott. stb. @Tilikov: "Találkozunk a barikádokon!" Élveznéd mi? Ordítanál torkod szakadtából miközben Kulka hátulról bevágná a lompost :D Lóbálhatnád közben a vörös zászlót is :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!