Növekvő szavazóbázisra számít az LMP

2011. október 27. 18:39

A Lehet Más a Politika szerint a fideszes Rogán Antal által szerda este az adótörvényekhez „suttyomban” benyújtott módosító indítvány a 27 százalékos szociális hozzájárulási adóról tulajdonképpen „lehúzná a vécén a társadalombiztosítást”.

2011. október 27. 18:39

Scheiring Gábor csütörtökön elmondta, pártja elfogadhatatlannak tartja Rogán Antal javaslatát, és úgy gondolják, ez esetben egészségbiztosítási járulék, munkaerő-piaci járulék, illetve nyugdíj-hozzájárulás helyett szociális hozzájárulási adót kell érteni.

A zöld párt szerint a javaslat elfogadásával megszűnne a társadalombiztosítási jogviszony, sőt, az adó titulussal az állami kötelezettségvállalás is. Mint azt Scheiring Gábor mondta, az állam ezután bármikor önkéntesen csökkenthetné, vagy eltörölhetné például a nyugdíjakat. Hozzátette: a javaslat szerint ráadásul akinek nincsen munkaviszonya, az nem fizetne ilyen adót, így megszűnne például az egészségügyi ellátási kötelezettsége az orvosoknak.

Schiffer András, a párt frakcióvezetője csütörtökön arról beszélt, a Tárki legfrissebb eredményei alapján az LMP egy év után konszolidálni tudta saját szavazóbázisát, a továbbiakban pedig támogatottságának növekedésére számít. Schiffer a készülő költségvetéssel kapcsolatban elmondta: az LMP egy felelős, világos, és számon kérhető költségvetési alternatívával állt elő.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
már foglalt
2011. október 28. 12:25
hát ahhoz ennél több kell...
Kedves Robi
2011. október 28. 07:47
Én is számítok már régóta egy csomó mindenre, végül is a remény hal meg utoljára...
békalepcse
2011. október 27. 22:13
Ezek úgy zöldek ahogy a viccben: Parasztgyerek kérdezi az apját: Idösapám. Mié' veres a kék szilva? Azé' fiam, me' még ződ! De előbb utóbb megérik!!!!!!
Vizigót
2011. október 27. 20:51
Végül is minden párt a szavazótábora növekedését szeretné elérni, ez nem hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!