Nem kapta meg az állam a cukorgyárak árát

2011. október 05. 08:40

Hiába várta a kormányzat a kilencvenes évek elején a cukorgyárak privatizációjából befolyó bevételt, mert az soha nem ért el az állami kasszába - adta hírül szerdán a Magyar Nemzet.

2011. október 05. 08:40

Az első hat cukorgyár privatizációjából semmi nem került az állami kasszába – tudósított a Magyar Nemzet az ágazat privatizációját vizsgáló bizottság keddi üléséről. Az 1990 szeptemberében és októberében eladott petőházi és kaposvári, majd az 1991-ben értékesített kabai cukorgyár árát hiába várta az akkori kormányzat.

A parlamenti bizottság szakértői jelentésből kiderül, az előnytelenül kötött szerződéseket a saját hasznukat kereső vállalatvezetők készítették elő. A privatizációért felelős szervezet akkori vezetője az idő és a létszám hiányával magyarázza, hogy nem ellenőrizték gondosabban a szerződéseket, s csak a bélyegzőt nyomták rá a papírokra.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2011. október 05. 12:23
és még itt van ez. "A privatizációért felelős szervezet akkori vezetője az idő és a létszám hiányával magyarázza, hogy nem ellenőrizték gondosabban a szerződéseket, s csak a bélyegzőt nyomták rá a papírokra." ki volt az aki ezt így szemrebbenés nélkül nyilatkozta? adnék én neki olyan bélyegzőt, h az anyja nem ismerne rá! billogot a homlokára szarházi felirattal. hu, de ideges lettem ettől a cikktől! váááá!
csak én
2011. október 05. 12:20
A keménytökű Kormányunk inkább erre hozna visszamenőleg törvényt, és uniós szinten, Brüsszelben vizsgálódna, mi érdeke fűződött és kiknek ahhoz hogy leépítsék a cukorgyátás és hozzátartozó termelés leépítését, eu-s támogatással? Itt súlyos száz milliárdokat kellene követeli az uniótól!!!!
tunde04
2011. október 05. 12:18
basszus! egy eladás nem úgy működik, h eladok vmit és megkapom a pénzt azonnal érte? nem csak akkor írom alá a szerződést ha már biztosítva látom azt, h az ellenértéket meg is kapom? de ha úgy állapodok meg, h x idő múlva esedékes a vételár, akkor ha nem érkezik meg időben a pénz kiabálok? senkinek sem tűnt fel, h milliárdok nem gyünnek, hanem kámforrá válnak? de gondolom a privatizációs bevétellel számoltak a költségvetésben is. onnan se hiányzott? senkinek, felelősöket megkeresni, és hűtlen kezeléssel meggyanúsítani! de izibe ám! mert már rohadtul ideges vagyok ettől a sok léhűtőtől akiket azért kell nekünk fizetnünk, h mindent elbasszanak!
ProfWilliam
2011. október 05. 11:14
"Az 1990 szeptemberében és októberében eladott petőházi és kaposvári, majd az 1991-ben értékesített kabai cukorgyár árát hiába várta az akkori kormányzat." Ezt nem értem. ÉS aztán mit csináltak? Kiverték a balhét vagy csak legyintettek egyet hogy "na majd következő talán jobban sikerül"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!