Napi Gazdaság: Maradhat az eva

2011. október 05. 08:27

Mégis megmarad 2012-ben az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) - írja a Napi Gazdaság a költségvetés mellékletére hivatkozva. A lap ugyanakkor a béren kívüli juttatások kedvezőtlen változására számít.

2011. október 05. 08:27

Korábbi hírekkel ellentétben megmarad 2012-ben az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) - írja a Napi Gazdaság a költségvetés mellékletére hivatkozva. A lap szerint ugyanakkor az ideihez képest jövőre mintegy 10 százalékkal kevesebb bevételt várnak tőle. A cikk arra következtet, hogy az áfaemelést nem fogja evaemeléssel korrigálni a jogszabály: azzal, hogy az evások 27 százalékkal növelt összegű számlát állítanak ki, nagyobb bevétel után ugyanannyi, 30 százalék adót fognak fizetni.

A beterjesztés szerint emelkedni fog a regisztrációs adóból, a játékadóból és a jövedéki adóból származó bevétel. Az illetékeknél is jelentős, több mint tízmilliárd forint bevételtöbbletet vár a kormány. A Napi Gazdaság szerint a bevételi tervek alapján az szja-ban is várhatók meglepetések, a lap a béren kívüli juttatások kedvezőtlen változására számít.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Passato Prossimo
2011. október 05. 13:49
jó döntés! legalább nem hizlaljuk tovább a számlagyárakat
liberálzöld.
2011. október 05. 12:59
"Maradhat az eva" Na végre valamit jól (nem)csináltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!