Mi folyik Józsefvárosban?

2011. október 06. 17:16

Minden magyar település gondoskodjon a saját elesettjeiről - mondta a hajléktalanügyről Kocsis Máté józsefvárosi polgármester.

2011. október 06. 17:16

A hvg.hu arról ír: Kocsis Máté polgármester szorgalmazta azt a szeptember 25-én megtartott helyi népszavazást, amely a kukázás tilalmát kimondó önkormányzati rendeletet erősítette volna meg. A referendum az alacsony részvétel miatt érvénytelen lett, de Kocsis bejelentette, be fogja vezetni az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát. A Város Mindenkié szervezet a népszavazás ellen azzal kampányolt, hogy a kerületben 488 üres bérlakás található. Szerintük az önkormányzatnak hasznosítania kellene a szociálisan rászorultak számára a lakhatásra alkalmas, üresen álló bérlakásokat.

Kocsis Máté a hvg.hu-nak elismerte, hogy a kerületben számos olyan ingatlan van, amely üresen áll, de ezek többsége szerinte emberi tartózkodásra alkalmatlan. „A kerületben 180 használható lakás van és 2700 hajléktalan, az AVM ötlete tehát már itt megbukott. Ezeknek a lakásoknak a nagy részét egyébként a folyamatban lévő városrehabilitációs területekről kiköltöztetendő józsefvárosiaknak ajánljuk fel csereingatlanként. Állítsuk le a városmegújítást a vidéki hajléktalanok miatt?" – érvelt az AVM ötlete ellen a polgármester.

Szerinte azt is figyelembe kell venni, hogy a jövedelemmel nem bíró hajléktalanok tudnák-e fizetni a bérleti díjat, a rezsit, a közös költségét, továbbá, hogy mit szólnának a társasházak, ha az üres lakásokba hajléktalanokat költöztetne a kerület. „A javaslatunk az, hogy minden magyar település gondoskodjon a saját elesettjeiről, és ne Józsefvárosba üldözzék és utaztassák őket embertelen módon” – fejtette ki véleményét a polgármester a hvg.hu-nak.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. október 07. 00:06
"Psze az a kis apróság fel sem tűnt, hogy nem a csöviket minősítettem, és az életüket, henem egy áldatlan általános helyzetet rögzítettem és minősítettem." Feltűnt. Ezért írtam, hogy nem túl szerencsés egy eleve hajléktalanellenes hangulatra még egy lapáttal rátenni. főleg egy ilyen fórumon, ahol amúgy is a gyűlölködés a fő a mozgatóerő. "Ha már az 1ütt érzésemet piszkálod, sztem kapásból jobban ismerem a csöveseket testközelből, az összes problémájukkal, nyavajájukkal és szar életükkel, mint te valaha fogod." Nem éppen, de ha jólesik ezt hinned, ám legyen. "Éppen ezen okból, nagyságrendekkel több csövesen, -de nevezzük inkább hajléktalannak őket- segítettem , és mentettem meg effektíve az életét, min te itt az álszent álhumánus írományaiddal próbálod eljátszani a szamaritánust." Ez sincsen így, de tudom, ha nincs más érv, beválhat másról feltételezni valamit, aztán azt tényként kezelni. Hidd el, segítettem eleget embereken, csak utána nem mártírkodok, plusz nem hergelek azok ellen, akiken segítettem. Hiába csak egy rossz helyzetről írsz, ebben a mandineres közegben tudhatod, hogy ez kikből mit vált ki. Nem sok jót.
Ouroboros
2011. október 06. 22:39
A cikkhez: elképzeltem, ahogy Lázár János gondoskodik az elesettekről. Megborzongtam.
hulkyhogan
2011. október 06. 22:25
ez hülye, egész Budapesten van 3000 hajléktalan
Honfi-fi
2011. október 06. 18:51
Igen. Aki szerint ez normális állapot, annak elment a józan esze. Most délután, ki kellett mennem közértbe a Rákóczi útra. Megszédültem és gyorsan le kellett volna ülnöm, van is egy pad a közelben ahol ezt meg szoktam tenni. Most nem tudtam, mert egy csöves végigterülve aludta álmát a padon. Másik pad, meg elég messze van, hogy elszédelegjek odáig. Egy üzletben, ahol ismernek és tudják a betegségemet , oda kéredzkedtem be. http://kep.psharing.com/591491.jpg http://kep.psharing.com/591494.jpg http://kep.psharing.com/591506.jpg http://kep.psharing.com/591507.jpg http://kep.psharing.com/591508.jpg http://kep.psharing.com/591509.jpg http://kep.psharing.com/591510.jpg http://kep.psharing.com/591512.jpg http://kep.psharing.com/591514.jpg http://kep.psharing.com/591515.jpg http://kep.psharing.com/591516.jpg http://kep.psharing.com/591518.jpg http://kep.psharing.com/591519.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!