Megszűnhetnek a katonai ügyészségek

2011. október 17. 13:58

Megszűnnek a katonai ügyészségek, bővül a legfőbb ügyész feladatköre - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

2011. október 17. 13:58

Megszűnnek a katonai ügyészségek, a katonai ügyészek az általános ügyészségi szervezetbe integrálva látják el a jövőben a feladataikat - olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által elkészített, a kormany.hu honlapra feltett dokumentumban. Az ügyészségnek az igazságszolgáltatásban betöltött sajátos helyzete miatt a legfőbb ügyész hatásköre bővülni fog: nagyobb hangsúlyt kap az egységes ítélkezés, joggyakorlat kialakításában.

A tervezet szerint az ügyészi illetményrendszer igazodik majd a bírói illetményrendszerhez, kifejezésre juttatva az ügyészi feladatok igazságszolgáltatásban betöltött szerepét, társadalmi jelentőségét és az ahhoz mért felelősséget.

Az ügyészség működésére vonatkozó szabályozás megújítása az ügyészség speciális feladatkörének, önálló alkotmányos szervezeti helyzetének szem előtt tartásával, Magyarország alaptörvényének szellemében történt - áll a törvénytervezetben.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jag3
2011. október 17. 17:12
"Az ügyészségnek az igazságszolgáltatásban betöltött sajátos helyzete miatt a legfőbb ügyész hatásköre bővülni fog: nagyobb hangsúlyt kap az egységes ítélkezés, joggyakorlat kialakításában." Csak én vagyok nagyon alulművelt jog terén, vagy ennek a mondatnak semmi értelme nincs az Európában hagyományos jogrendszerben? Mármint kivéve a Szent Inkviziciót?
magnamater
2011. október 17. 16:15
Katonai ügyészség ügyelte eddig a rendőri ügyeket is - talán a nehéz helyzetben lévő rendőröket akarják védeni ezzel. Nehéz a helyzetük: baj, ha fellépnek, baj, ha nem intézkednek a cigányok ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!