Hatvanegy uzsorás ül előzetesben

2011. október 03. 08:54

Több mint ötszáz károsultja van annak a százhúsz uzsoraügynek, amelyek nyomán csaknem száznegyven főt hallgattak ki gyanúsítottként – számolt be róla Urbán Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főosztályvezetője. Hatvanegy vádlott van előzetes letartóztatásban.

2011. október 03. 08:54

A folyamatban lévő százhúsz uzsoraügyben indult eljárásban csaknem száznegyven főt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hatvanegy van előzetes letartóztatásban – mondta el a Magyar Nemzetnek Urbán Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főosztályvezetője. Urbán Zoltán beszámolt róla, a gyanúsítottak összesen több mint félezer embert károsítottak meg. A főosztályvezető a közelgő jogszabályi változások és a hatékonyabb rendőri felderítés miatt további elfogásokra számít.

Urbán Zoltán szerint egy uzsorás elfogása után elképzelhetetlen, hogy bárki a helyébe lépjen, miután környezete látta, ahogy az illetőt megbilincselik, vagyonát lefoglalják. Hozzátette, az a sértetti kör, amelyik megbuktatta az elkövetőt, a továbbiakban kiemelt figyelmet kap a rendőrségtől.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. október 04. 08:23
El sem hiszem!! Húsz évnyi tevékenykedés után találtak hatvanegy gazembert! Eddig azt sem tudták, hogy van uzsorázás? Csak nem az uzsorások szervezték a szociszadesz kampányokat a romák körében? Itt sem ártani kapargatni a felszínt!
nick89
2011. október 04. 08:08
Télleg! A Provident, Cofidis, Otp, Rajfajszen stb mér nem????????????? Bankkonszolidáció 3.000.000.000.000 forintért, utána kifosztanak minket? Varga Mihály, mi a véleményed?
Honfi-fi
2011. október 03. 09:45
Ez a 61 uzsorás, ez mind multinaci bank volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!