Feljelentették Gyurcsányt 2006 ősze miatt

2011. október 08. 10:47

Terrorcselekmény bűntettének alapos gyanújával tett feljelentést a legfőbb ügyésznél Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ellen a 2006. őszi hatósági jogtiprások miatt Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke - írja szombaton a Magyar Nemzet.

2011. október 08. 10:47

A Balsai-jelentés mellé egy feljelentést is kapott pénteken a legfőbb ügyész, amely szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és egyes rendőri-politikai vezetők – a lakosság megfélemlítése révén – terrorcselekményt követhettek el a 2006. őszi véres tömegoszlatásokkal – írja a Magyar Nemzet. A hatósági jogtiprások miatt Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke nyújtott be iratot.

A feljelentés a vizsgálatokig a volt kormányfő mellett „ismeretlen állami-politikai vezető(k)”, illetve a véres tömegoszlatások végrehajtásáért felelős rendőrparancsnokok ellen is irányul.

A Polt Péternek átadott dokumentum alapját Balsai István korábbi miniszterelnöki megbízott jelentése adja, amelynek elkészítésében egyébként Völgyesi is komoly szerepet vállalt - írja a lap.

Összesen 499 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gary_cooper
2011. október 11. 15:03
Nem lehet, hogy Te vagy csölátó? Olyannyira elfogult vagy gyurcsány és kormánya iránt, hogy nem vagy képes a tisztánlátásra. "Gyurcsány jó retorikával előadott, kizárólag belső használatra készült, túlzásoktól is hemzsegő beszéde váltotta ki a tiltakozást." Nos, amiben egyetértek Veled, az a jó retorika. A duma jól megy gyurcsánynak. De azon kívül más semmi. Ne bagatellizáld az ügyet, mert az öszödi beszéd volt a bizonyíték arra, amit már még a politikához, a gazdasági ügyekhez nem értö emberek is tudtak. Nevezetesen: gyurcsányék minden elqrtak. Hazugsággal nyerték meg a választásokat, nem csináltak 4 éven keresztül semmit stb. Csak loptak, csaltak és hazudoztak. "Különösen azok a részletek, amiket a Fidesz mixeltetett belőle." Van rá bizonyítékod, hogy a Fidesz mixeltette ilyen formában? Amúgy meg ne magyarázd a magyarázhatatlant. Mondta ezeket gyurcsány, avagy sem? Mondta. Akkor nincs miröl vitatkozni, s feltételezett mixelésröl hablatyolni. "Az Orbán-Simicskó klán minden lehetséges nemes és nemtelen eszközt igénybe vesz, hogy egyrészt megszilárdítsa gazdasági és politikai hatalmát, másrészt az esetleges bukásuk után lehetetlenné tegye a következő kormány működését. Ez olyan durva beavatkozás demokratikus jogállam működésébe, amilyen még nem fordult elő Európában a II. világháború óta." Részleteznéd az Orbán-Simicskó klán összetételét és befolyását? Amit Te az Orbánékra akarsz rákenni, éppen azzal próbálkozott gyurcsány. Mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék a következö kormány munkáját. Nem hiába görcsöltek 2009-ben - miután az szdsz kilépett a koalícióból, s gyurcsány is visszalépett - az új miniszterelnök személyén. Hány jelölt is volt? Mindenesetre egy botrány volt. S miért is? Hogy még amit lopni lehetett, ellopják. Amit kozmetikázni kellett, kozmetikázzák. Amit el kellett tüntetni (bizonyítékok), eltüntessék. Mert azt tudták, hogy 2010-ben nem ök kerülnek ezek után kormányra. Más demokratikus országban ilyen nyílvánvaló mindenáron való hatalom-megtartás, ami csak az ország kárára szolgált, nem fordulhatott volna elö. De csak hidd Obulus, hogy Te nem vagy csölátó. Már hogyne lennél az!
gary_cooper
2011. október 10. 18:23
"Szerintem meg az a felelős, aki hergelte a népet, hogy el lehet kergetni a kormányt. Csak választások útján lehet elkergetni, mint 2010-ben." Nem mondod! A népet nem kellett senkinek sem hergelni, elég volt az a pofátlan viselkedés, amit gyurcsány Öszödön és Öszöd után megengedett magának. Az emberek maguktól mentek ki az utcára, maguk szervezték meg - hozzáteszem, teljesen jogosan. Akkor azonnal le kellett volna gyurcsánynak és a kormánynak mondania. Önkéntesen. Mert állítólag demokraták. No, de bebizonyosodott, hogy nem azok. Messze nem azok... Te is tudod Obulus, hogy egy demokráciában bizony ki lehet ilyen esetekben, helyzetekben - legalábbis normális demokráciákban - "harcolni" a nemkivánatos kormány távozását. Nem egyszer fordult már elö más országokban itt Európában is. Tévedésben élsz, hogy egy kormány, akármit is csinál, 4 évig tabu. A másik: Azt írod, az a felelös, aki hergeli a népet. No, akkor nézd meg, hogy mit müvel egyfolytában gyurcsány, Gréczy és más aljas, ármánykodó alakok! Megállás nélkül, másfél éve szítják a gyülöletet, zorbánoznak, és vádaskodnak. Ennyire képesek elviselni, hogy vesztettek. Egy évet nem bírtak ki anélkül, hogy ne szólították volna fel a kormányt a távozásra. Felfogod? Egy évet sem. Ez után a választás után! Mégis mire fel? Mert nekik kellene szerintük ott lenniük. Rá se rántanak arra, hogy kurva nagyot buktak. Normálisak ezek? Nem, nem azok. Nem akarnak a valóságról tudomást venni. Ezek szerint Te sem, Obulus...
gyumadar
2011. október 09. 21:41
... fuuuuuj de csúnyán néz ez a nyurga szemüveges , rosszat fogok álmodni...
gary_cooper
2011. október 09. 20:58
Mi tudjuk, hogy gyurcsány felelös 2006. öszéért (is). Most már csak bizonyítania kell ezt az ügyészségnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!