Egymilliárdot követel az MNV

2011. október 25. 13:02

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 1 milliárd forintot követel az Idom 2000 Konzulens Zrt.-től, amelyet még 2008-ban bíztak meg az egységes állami vagyonnyilvántartás elkészítésével. A cég ezt késve és csak részben készítette el.

2011. október 25. 13:02

2008. október 10-én kötött szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az Idom 2000 Konzulens Zrt.-vel az egységes állami vagyonnyilvántartás, azaz az Everest projekt elkészítésére. Az eredeti szerződésben szereplő ütemtervet szerződés-módosítással átütemezték, azonban az Idom a módosított határidőket sem tudta betartani: az első két fázist késve adta át, a harmadikat már el sem készítette. Az első két fázis szerződés szerinti díját az MNV kifizette.

A szerződés felbontását követően az Idom megtiltotta az átadott eszközök és szoftverek használatát az MNV-nek, de azokat nem vette vissza, így akadályozva az eredeti állapot elszámolási kötelezettséggel járó helyreállítását. Mindeközben az Idom Zrt. két céggé vált szét, eszközeinek, társasági vagyonának 94 százalékát a kivált cégbe helyezte. A vagyonkezelő szerint a cégjogi lépések a fedezetelvonás lehetőségét hordozzák magukban.

Az MNV keddi közleménye szerint a vagyonkezelő keresetlevelet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz az ügyben, ahol azt kérik, hogy a bíróság kötelezze az Idomot, fizessen több mint 1 milliárd forintot az MNV Zrt.-nek eredeti állapot helyreállítása és kártérítés jogcímén.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Machiavelli
2011. október 25. 13:23
Hát igen... Nekem is szoftvercégem van, de állami megbízást még soha nem sikerült kapni és főleg ilyen csillagászati összeget nem is lehet elkérni egyik szoftverért sem a versenyszférában (már ahol nincs korrupció). Ráadásul még meg sem csinálják rendesen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!