az LMP kiáll a József Attila-szobor mellett

2011. október 20. 13:26

A párt méltatlannak tartja és tiltakozik az ellen, hogy a kormány eltávolítaná József Attila szobrát a Kossuth térről.

2011. október 20. 13:26

Kukorelly Endre szerint a kormánynak nem fontos a kultúra, aminek több jele is van. Az egyik, hogy el akarják távolítani József Attila szobrát a Kossuth térről. „József Attila amúgy is megjárta már szegény, életében is, és aztán halála után is. Nem tudom, hányszor temették el ide-oda. Egész egyszerűen méltatlan és nem megengedhető, hogy a magyar történelemnek és a magyar irodalomnak egy ilyen kulcsfontosságú figurájával így bánjanak” – mondta.

Az LMP-s politikus szerint a kormány kultúrához való viszonyát mutatja az is, hogy ebből a szektorból vonják ki a legtöbb forrást. Vágó Gábor, az LMP szóvivője is tiltakozott a lépés ellen. József Attila szobra előtt azt mondta: a kormányzat nemcsak a Kossuth téren, de az országban is az 1944 előtti állapotokat akarja visszaállítani.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. október 20. 22:59
a Károlyi szobrot kéne beolvasztani
morfondír
2011. október 20. 22:38
Dehogynem. Csak látens. Derék polgári hozzáállás. Tetszik!
Trükkök Százai...
2011. október 20. 22:09
Ez még pótcselekvésnek is szánalmas. Utcanevek, szobrok, alkotmány, ner, ... Közben meg hemzseg a Tisztelt Ház a bolsiktól. Olyan ez a rendszerváltás, mint egy 22 éve tartó állandóan megszakított közösülés.
röviden
2011. október 20. 22:04
A kérdést azért némileg árnyalja, hogy ez egy gyenge szobor, rossz helyen. Álságos "kiállni" érte, amikor méltatlan a megmintázotthoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!