Ülősztrájkba kezdenek a szakszervezetek

2011. szeptember 29. 09:41

Csütörtökön délután kezdődik a szakszervezetek D-Day-nek nevezett határozatlan idejű tüntetéssorozata.

2011. szeptember 29. 09:41

Határozatlan idejű ülősztrájkba kezdenek csütörtök délután három órától a szakszervezetek a Széchenyi téren (volt Roosevelt tér), a Lánchídon és a Clark Ádám téren. Pénteken és szombaton is ott ülnek majd.

A partraszállás után D-day-nek nevezett tüntetéssorozat keretében szombaton délután 14 órától a Kossuth téren tömegdemonstrációt tartanak. Ehhez már hetven szakszervezet, civil szervezet és társadalmi szervezet csatlakozott. A tüntetés résztvevői a demonstráció végén az ülősztrájkolókhoz vonulnak. A tiltakozások ezután is folytatódnak: hétfőtől, október 3-tól folyamatosan és határozatlan ideig forgalomlassító félpályás útlezárásokat tartanak szerte az országban.

A demonstráció szervezői igazságos és méltányos közteherviselést, a korkedvezményes, a korengedményes és a szolgálati nyugdíjak alkotmányos védelmének helyreállítását, a sztrájkjog visszaállítását követelik. Valamint azt is, hogy a munkajogi változtatásokról, az életpályamodellekről egyeztessenek velük és ezt követően döntsenek.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunyospityu
2011. szeptember 29. 15:21
"Kétszáz-háromszázan gyűltek össze a Clark Ádám térre szervezett ülősztrájkra, jelentette tudósítónk a helyszínről. A budavári sikló bejárata előtti téren a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének zászlói láthatók, utóbbi szervezet az Alagút bejárata fölé is kifeszítette molinóját." Lesznek úgy 300 is.
cutcopy
2011. szeptember 29. 14:54
Vidám ország ez.. a bohócok megint csinálják a cirkuszt..
bunyospityu
2011. szeptember 29. 13:49
Leülnek, aztán majd talán sakkoznak is, aztán haza is mennek.
anticonstitutionelle
2011. szeptember 29. 11:56
Én nem fogok 45 éves embereknek nyugdíjat fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!