Tétényit fizetésre kötelezték

2011. szeptember 02. 09:32

Esztergom fideszes többségű képviselő-testülete csütörtökön megszavazta, hogy Tétényi Évának magánvagyonából kell kifizetnie a Közbeszerzési Döntőbizottság által a városra kiszabott bírságot.

2011. szeptember 02. 09:32

Az esztergomi képviselő-testület csütörtök este megszavazta, hogy Tétényi Éva polgármesternek magánvagyonából kelljen egymillió forintot fizetnie.

A Fidesz-frakció által megszavazott szankciót azzal indokolják, hogy a várost a polgármester miatt bírságolták meg ekkora összegre. Steindl Balázs helyi Fidesz-frakcióvezető szerint Tétényi nem hívott össze testületi ülést az az élményfürdő üzemeltetésére kiírt önkormányzati közbeszerzéssel kapcsolatban.

A Közbeszerzési Döntőbizottság által kiszabott bírságot így a polgármesternek kell kifizetnie, erre fizetési meghagyást fognak kibocsátani. A képviselő-testület egyébként kimondta: Tétényi Éva törvénytelenséget követett el, amikor nem hirdette ki és írta alá a város hulladékszállítási rendeletét.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. szeptember 02. 17:28
Ez az esztergomi tragikus helyzet is rávilágít arra, hogy a párt leszarja a választók érdekeit, hogy a város normálisan tudjon működni! Minősíti a duplaelnök Orbánt és odakozmált embereit, hogy "szórakozgatnak" az emberek ezreivel. Ez a meggyes (nem érdemli a nagy betűt), vajon mit tudhat a fidesz vezetőségről, hogy még mindig nem állították le?! 3/2-es dossziék vannak esetleg a birtokában? Hát ezek után belefér ez a feltételezés!
realista
2011. szeptember 02. 16:16
Az esztergomi választók már döntöttek akkor, amikor leváltották Meggyes Tamást, és megválasztották Tétényi Évát. A hibát ott követték el, hogy Meggyes sleppjét viszont meghagyták a helyén. Nyilván az egész társulatot kompletten le kellett volna cserélni. De akár később is fel lehetett volna oszlatni a képviselő testületet, azonban ezt az érdekeltek nem merték megkockáztatni, féltvén pozíciójukat.
=nessuno=
2011. szeptember 02. 16:05
Jó hogy nem börtönre ítélte a frakció....El vannak tévedve. Egyelőre a bíróságokra tartozik az igazságszolgáltatás. Nagy szégyene a fidesznek ez az egész esztergomi történet.:(
cserepj
2011. szeptember 02. 15:15
Egyébként nagy a harc jelenleg az esztergomi Fideszben, tegnapelőtt volt tisztújítás, nagyon kevesen múlt, hogy nem váltották le a Meggyes frontend Steindl Balázst. A puccsistákat a megyei Fidelitas vezető Heer Ádám fogja össze, akivel a héten megszüntette az Önkormányzat fideszes vezetette illetékes bizottsága a Termál Sörkert nevű szórakozóhelyre való határozatlan idejű bérleti szerződését, plusz Heer apjának, az esztergomiak generációit úszásra tanító Heer Lajosnak is mennie kellett a városi strand és a Dorog mellett található Palatinus tó strandját üzemeltető pozícióból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!