Tarlós nem támogatja a ZP bezárását

2011. szeptember 22. 14:09

Tarlós István szerint a főpolgármestert a választóknak kell megválasztaniuk, nem 17 embernek, valamiféle pártelhatározás alapján.

2011. szeptember 22. 14:09

Tarlós István az önkormányzati törvény megszületésének körülményei kapcsán úgy fogalmazott: „összefoglalóan csak azt tudom mondani, hogy amikor néhány kerületi szintű ember, aki személyes egzisztenciájában is érintett, írhat meg egy ilyen fontos törvényt, az jó nem lehet”. Mint mondta, a „világon ilyen struktúra és ilyen fővárosi modell, legalábbis Európában, nincs”. Hozzátette: Londonban ugyan volt, de gyorsan vissza is csinálták.

Bírálta a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) azon érvelését, hogy „túlságosan legitim a főpolgármester”. Hozzátette: számára nem mindegy az, hogy több százezer ember adja a hátterét a legitimitásának, vagy körülbelül 17 ember választja meg „valamiféle pártelhatározás alapján”. Tarlós István a főváros és a kerületek közötti feladatmegosztás kapcsán azt mondta: „a kerületek olyan hatásköröket szipkáznának be, és olyan, a fővárost illető bevételekre tennék rá a kezüket, amivel a nagyon súlyos gazdasági helyzetükön könnyíteni tudnak”. Megjegyezte: míg a főváros eladósodottságának aránya nem éri el a 60 százalékot, addig az V. kerületben 92 százalékos, a XII. és a XXIII. kerületben pedig 100 százalék fölött van.

Tarlós csütörtökön az Inforadiónak is nyilatkozott, ahol egyebek mellett leszögezte: nem támogatja a Zöld Pardon bezárását, mert biztonságos és színvonalas szórakozást nyújt a fiataloknak. A köztévé reggeli műsorában pedig arról beszélt, valószínűleg a jövőben nem vonnak vissza több kitüntetést, Kertész Ákos és Gergényi Péter esete speciális volt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kosinva
2011. szeptember 22. 18:21
Komolyan, most tényleg csak Tarlósnak nincs a fővárosban hatalomfétise?
egysegelem
2011. szeptember 22. 15:54
Egyszer voltam ott eletemben, olyan igenytelen egy fos helyet el nem tudok kepzelni megegyet, nem jutna eszembe egyetlen indok sem megegyszer csak a kozelebe is menni. Nade bezarni? Noooooooooooormalis? Vannak akik ott szeretnek szorakozni, akarmit is gondolok roluk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!