Támogatást kapott az LMP népszavazása

2011. szeptember 26. 13:34

Egyhangúlag támogatja az LMP-frakció népszavazási kezdeményezést a Fővárosi Közgyűlés jogi bizottsága. Az ellenzéki párt a Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ) terve miatt kezdeményezett népszavazást, miszerint 2014-től automatikusan a Fővárosi Közgyűlés tagjai lennének a kerületi polgármesterek, és a közgyűlés tagjai maguk közül választanák ki a főpolgármestert.

2011. szeptember 26. 13:34

Egyhangúlag támogatta Kaltenbach Jenő LMP-frakcióvezető népszavazási kezdeményezésről szóló javaslatát a Fővárosi Közgyűlés jogi bizottsága hétfőn. Az ellenzéki párt a Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ) terve miatt kezdeményezett népszavazást, miszerint 2014-től automatikusan a Fővárosi Közgyűlés tagjai lennének a kerületi polgármesterek, és a közgyűlés tagjai maguk közül választanák ki a főpolgármestert.

Karácsony Gergely LMP-s országgyűlési képviselő - az önkormányzati szervezet nevére utalva - „böszmeségnek” nevezte a tervezetet, majd közölte, álláspontjuk szerint a tervezett változtatás olyan mértékű beavatkozást jelentene a demokratikus önkormányzati rendszerbe, amelyről feltétlenül ki kell kérni az érintettek véleményét.

A jelenlegi rendszer szerint a budapestiek a főpolgármestert közvetlenül, míg a képviselőket pártlistákon választhatják meg.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2011. szeptember 26. 15:41
Ez persze egy Fidesz belharc bármely köntösben is van. Kíváncsi vagyok ki fogja megfékezni Rogán hatalmi ambícióit aminek a főpolgármesterség csak az első lépcsője.. Orbán mindeddig megakadályozta a területi típusú szervezkedést, nehogy tőle független hatalmi centrumok jöjjenek létre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!