Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyar-mongol együttműködési megállapodás született

2011. szeptember 29. 17:34

Debrecen közvetlen közelébe akár húsz belső-mongóliai vállalat is települhet 2012-ben, kettővel csütörtökön írta alá az együttműködési megállapodást a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. A kölcsönös együttműködés során a magyar befektetőknek a Belső-Mongóliában felállítandó Nemzetközi Lovas Kultúrközpont kínál lehetőséget.

2011. szeptember 29. 17:34

A debreceni repülőtér környezetébe tervezett Belső-Mongol Technológiai és Kulturális Park létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást csütörtökön a magyar tulajdonú Xanga Investment & Development Group, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a kínai Belső-Mongólia tartomány két vállalata. Az együttműködés a tervek szerint szervezett formában biztosít majd lehetőséget a belső-mongóliai cégek Debrecenbe településéhez.

A Xanga csoport ügyvezető-tulajdonosa, Herdon István a budapesti Szépművészeti Múzeumban tartott aláíráson elmondta, 2012 során összesen húsz belső-mongóliai vállalat „gazdasági övezetbe” települését várja. Véleménye szerint a technológiai park fejlesztése mellett a logisztika és szállítás, a kultúra és hagyományőrzés, valamint a turizmus területén is együttműködés várható.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere csütörtökön azt mondta, a fejlesztés előkészítése már önmagában harmincmillió eurós befektetést jelent, és a város jövőre további hetvenmillió eurós beruházásra számít. A polgármester arról is beszámolt: a kapcsolat kétirányú, a tervezett projektek között szerepel egy Belső-Mongóliában felállítandó Nemzetközi Lovas Kultúrközpont, mely a magyar szakmai és pénzügyi befektetőknek kínál lehetőséget.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2011. szeptember 29. 19:49
gyengébbek kedvéért: Belső-Mongólia egy kínai (!) tartomány http://en.wikipedia.org/wiki/Inner_Mongolia
tarackos
2011. szeptember 29. 18:19
Háát, vajon mit hozhatnak ide a mongolok, kumiszgyártást? Úgy rémlik kína is csak a nyersanyagaikért foglalkozik velük, nincs más semmijük...
gross
2011. szeptember 29. 18:08
Ez inkább egy magyar-kínai megállapodás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!