Horváth: Fideszes dögkeselyűk köröznek Budapest felett

2011. szeptember 15. 16:21

A Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője szerint az új önkormányzati rendszer az ország legnagyobb falujává alakítja Budapestet.

2011. szeptember 15. 16:21

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője csütörtökön kijelentette: „kaotikus és magalapozatlan” az új önkormányzati törvény előkészítése, azt sem társadalmi vita, sem pedig szakmai egyeztetés nem előzte meg.

A politikus szerint az új törvény lényegében 23 részre darabolná Budapestet, mely így az ország legnagyobb falujává válna. A tervezet felszámolná a demokratikus önkormányzatiságot és elvonná a helyi polgárok beleszólási, döntési lehetőségeit is - magyarázta Horváth Csaba.

Horvát a kerületi polgármesterek nevével fémjelzett Budapesti Önkormányzatok Szövetségéről elmondta: „a kerületi fideszes dögkeselyűk már köröznek Budapest csonkolásra váró teste fölött”. A politikus szerint a központosítás, az intézmények államosításának hátterében a Fidesz-kormány „eddigi legdurvább életszínvonal-csökkentő elképzelései” állnak majd.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panzergeneral
2011. szeptember 17. 10:42
Azért fejlődnek, a "fijugg" - pár évvel ezelőtt még sötétbenbújkálóellenforradalmároztak volna.
nomármost
2011. szeptember 15. 23:52
Mert " hullákkal" rakta tele az utcákat a szoclib városvezetés.
huttinger
2011. szeptember 15. 23:21
""""A tervek szerint az Andrássy utat gyalogos zónává teszik, ahová csak a szállítás és a célforgalom hajthat be. „Fiákerek és konflisok” közlekedhetnek majd a gyalogosok mellett, lennének „ingyenes vagy minimális összegért bérelhető biciklik”, hogy így teremthesse meg a kormány a „motorizáció előtti atmoszférát”."""" Ez kibaszott jó lesz.... :-)
gudmen
2011. szeptember 15. 23:02
Valamit ki kellene találni, strukturát váltani, sokaknak fájni fog..de az a pénz ami ott elfolyik, nemzatgazdasági tényezö. Csak egyetlen adat, a 8 millios New Yorknak 4 kerülete van 4 alpolgármesterrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!