Foglalkoztatás-csökkenést vár a közvélemény

2011. szeptember 14. 09:59

A kormány eddig elért eredményeit tekintve az emberek mindössze 17 százaléka vallja, hogy javult a munkavállalók helyzete. A jelenleg is dolgozók körében kedvezőtlenebb a kormány eddigi politikájának megítélése - derül ki a Policy Agenda és az Ipsos közös felméréséből.

2011. szeptember 14. 09:59

Az új munka törvénykönyvének tervezetéről, illetve a kormány foglalkoztatáspolitikai lépéseiről kialakult közvéleményre volt kíváncsi a Policy Agenda és az Ipsos 2011. szeptember 8-10. között. A kutatások alapján a Munka törvénykönyvének változtatásáról a válaszadók viszonylag magas aránya, 75 százaléka hallott. Közülük 5 százalék gondolja, hogy megvalósulhat a kormány célja, vagyis jelentősen nőhet a foglalkoztatottak száma. Ezzel szemben 18 százalékuk jelentős mértékű foglalkoztatás-csökkenést vár. 

Csekély, 6 százalék azok száma, akik már értesültek a Munka törvénykönyvének változtatásáról, és alapvetően munkavállaló-barát intézkedéseket véltek felfedezni abban. 43 százalékuk munkáltató-barátnak tartja a változásokat. A munkavállalók és munkáltatók között kialakult konfliktusok kezelését a válaszadók leginkább a szakszervezetekre bíznák.

A kormány eddig elért eredményeit tekintve a válaszadók 17 százalék mondta azt, hogy javult a munkavállalók helyzete, 37 százalék szerint romlott, míg 40 százalékuk szerint nem változott. Az eredmények alapján a jelenleg is dolgozók körében kedvezőtlenebb a kormány eddigi politikájának megítélése.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 15. 07:48
"A jelenleg is dolgozók körében kedvezőtlenebb a kormány eddigi politikájának megítélése" Ezért választaná ma is 2/3 a koalíciót? Mi ez, ha nem közvéleménynek álcázott fizetett hirdetés? :-) Nevetséges.
ancsapancsa
2011. szeptember 14. 13:48
3 szakmám+érettségim van.Mégsem találok melóhelyet,azt mondta a munkátlanító központ,hogy esélyem sincs rá.Nekem miért nem jut az 1 millió munkahelyből?
ketroot
2011. szeptember 14. 12:57
Így van, nyomul a bolsevik propaganda! Más magyarázat nem is lehet, ugye.
Trükkök Százai...
2011. szeptember 14. 12:29
Bekeményít a baloldal. Nem minthogy ha elképesztő méreteket öltött volna a munkahelyteremtés, de ennek a hírnek a fele sem igaz. Ócska szarkeverők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!