Akciócsoporttal küzdene az uzsorások ellen az LMP

2011. szeptember 18. 15:16

Hárompontos javaslatot fogalmazott meg az LMP az uzsorások visszaszorítására.

2011. szeptember 18. 15:16

A szociális állam lebontása, a kormány megszorító politikája löki az embereket az uzsorások karjaiba, és az embertelen jelenségek ellen csak látszatintézkedéseket hoz - jelentette ki Dorosz Dávid, aki emlékeztetett, hogy Orbán Viktor hétfőn zéró toleranciát és hajtóvadászatot hirdetett az uzsorások ellen. A LMP szerint ugyanakkor csak jogszabály-módosításokkal nem lehet megoldani a problémát, ezért hárompontos javaslatot fogalmaztak meg.

Javítani kell az önkormányzatok lehetőségeit, a szociális rendszert, hogy azok a családok, amelyek átmeneti pénzzavarba kerültek, segítséget kaphassanak. Helyi emberek bevonásával közösségi rendőrséget hoznának létre, és az uzsorások elleni küzdelemhez országos akciócsoport felállítását sürgetik.

Az LMP politikus kijelentéseire Szijjártó Péter úgy reagált: a kormány kijavítja az előző kabinetek hibáit, és hadat üzen az uzsorázásnak és a kiszolgáltatott helyzetbe került családokon élősködő bűnözőknek. Közlése szerint a büntető törvénykönyv szigorításával, a kamatmaximum törvényi bevezetésével és a rendőrség határozott fellépésével védi meg a kormány a nehéz helyzetbe került családokat a bűnözőktől.  „Az ellenzéki pártoknak most már csak egyetlen dolgot kell eldönteniük: az emberek vagy az uzsorázók oldalán állnak-e” - fogalmazott.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugoman
2011. szeptember 27. 10:46
Tessenek mondani: ha valakinek nincs (NINCS) pénze és adok neki 10 Ft -ot, honnan a picsából ad vissza 50 Ft -ot?? Ennyire az uzsorás sem lehet ostoba... Viszont: A gazdaságból szándékosan kivont banki kölcsönök hiánya miatt - mondjuk kis forgótőkéért - egymáshoz, baráthoz, rokonhoz, mifene fordulnak a megmaradt kisvállalkozók. Merthogy vagy viszi a boltot, vagy éhen hal. A mindkét félnek megfelelő, elfogadott és tartható(!) üzlet létrejön. No mármost, emberünk a 2. hónapban elbattyog a rendőrségre, és simán leuzsorásozza azt, aki kisegítette a szorulásából. Másnap hajnali 3/4 3 -kor az "uzsorást " látványos kommandós-akció keretében családjával együtt hülyére verik a rendőrök, majd ül kb. 5 hónapot. Vállalkozókám meg nyert egy véka pénzt + védelmet. Ilyenkor mi van?
MakkA
2011. szeptember 19. 09:49
"A LMP szerint ugyanakkor csak jogszabály-módosításokkal nem lehet megoldani a problémát, ezért hárompontos javaslatot fogalmaztak meg. " Na ja. A sebész mindent egy kis műtéttel oldana meg, a belvárosi értelmiségi (jogász) mindent egy újabb jogszabállyal. Te nagyon hüje elempé: amit az uzsorások csinálnak, az MA IS legalább egy tucat jogszabályba ütközik, csak végig kellene vinni az ügyet. Kezdve a jogosulatlan pénzügyi tevékenységtől a személyi szabadság korlátozásán és illegális fegyverek tartásán át a maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértésig. Mindezt bűnszövetkezetben. És akkor nem beszéltünk a hiányzó NAV vizsgálatokról. Persze nem véletlenül, hiszen a bevételből jut a rendőrnek is meg a hivatalnoknak is. Tehát ott van a hivatalos személy megvesztegetése is. Milyen törvény kellene még? ma
picur3ka
2011. szeptember 18. 18:44
Se kep, se hang. "Javítani kell az önkormányzatok lehetőségeit, a szociális rendszert, hogy azok a családok, amelyek átmeneti pénzzavarba kerültek, segítséget kaphassanak." Ez nem atmeneti penzzavar igen gyakran. Az onkormik sokszor maguk az uzsorasok. Es mint fentebb irtak. "A szociális állam lebontása, a kormány megszorító politikája löki az embereket az uzsorások karjaiba" Mar regen ott vannak, David. Meg nem hallottal eddig errol?
sky.net
2011. szeptember 18. 18:43
7% ot se ad 30-40...stb % at kér ... mi az ? (b)azmeg a bank azmeg a bankot kapsz egy liba combot ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!