Zákonyi Botond a Magyar Külügyi Intézet élén

2011. augusztus 02. 14:43

A Magyar Külügyi Intézet élén Zákonyi Botond történész követi Magyarics Tamást, aki Magyarország írországi nagykövete lesz.

2011. augusztus 02. 14:43

Zákonyi Botond történész, nemzet- és szomszédságpolitikai kutató vette át a héten a Magyar Külügyi Intézet vezetését. A történész Magyarics Tamás amerikanisztikaprofesszort váltja, aki ősztől írországi nagykövet lesz.

A Külügyminisztérium háttérintézményeként 12 kutatóval működő intézet a tervek alapján minden héten tartana előadásokat diplomatáknak. Ezek nemcsak klasszikus külpolitikai témákról szólnának, szó esne például az EU intézményrendszerének változásairól is. Továbbra is folytatódik az MKI hagyományos intézeti tevékenysége: nyilvános konferenciákat és kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek majd.

A frissen kinevezett vezető szerint eddig „az MKI sikerrel biztosította a külpolitikai stratégiai tervezés tudományos hátterét, vizsgálta a globális folyamatokat, az európai integrációs tendenciákat, illetve a közép- és kelet-európai térség fejlődési trendjeit, ezenkívül külpolitikai jellegű ismeretterjesztést végzett”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunbella
2011. augusztus 03. 17:14
Nem a fia, aki különben képzett fickó, csak nem horgász.
Hapci
2011. augusztus 03. 13:17
Ez a horgászíró-vendéglős Zákonyi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!