Végrehajtó jön Bayer kocsijáért?

2011. augusztus 01. 16:32

A Magyar Hírlap újságírójától három és fél millió forintnyi nem vagyon kártérítést, valamint annak járulékait követelik egy tavaly októberi ítélet nyomán.

2011. augusztus 01. 16:32

 Három és félmillió forint nem vagyoni kártérítést, illetve annak járulékait követelik Bayer Zsolttól egy kártérítési per következményeként - írja hvg.hu. A Pest Megyei Bíróság tavaly októberben ítélte meg az összeget Endrédi Józsefnek, az esztergomi Civil Kurázsi kiadójának. Az újságíró a következőket írta Endrédiről egy cikkben: „A sor végén pedig említsük még meg szegény hülye Endrédi Józsefet, egy megőrült vállalkozót, aki létrehozta Civil Kurázsi című »lapját«. Tevékenységének eddigi mérlege: öt hónap fogház rágalmazásért...”.

Endrédi megerősítette, hogy a pert jogerősen megnyerte, a kártérítéshez és az ügyvédi költséghez pedig csupán végrehajtás útján juthat hozzá. Hangsúlyozta: fogházbüntetését a bíróság eltörölte, Bayer Zsolttal pedig sohasem találkozott korábban. Bayer autójának esetleges végrehajtói elszállításával kapcsolatban elmondta: kocsija a háza előtt áll, de az összesen kb. 3,9 millió forintos összegből 3 milliót kiadójának kell megfizetnie.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 03. 12:58
Hát a szegény ártatlan "mélymagyar" Báyer Zs szlovák rendszámú autóját akarják eladni? Botrány! Neki mindent szabad!
Frenki3
2011. augusztus 02. 21:21
Közlöm mindenkivel ,2011-08-02 A Hvg.hu-n tegnap megjelent cikkel kapcsolatban a következőket nyilatkozom: Az esztergomi Hídlap című kiadványban jelent meg még 2009-ben egy írásom Dózsafalva címmel. A cikk miatt öt per indult ellenem. Kettőt jogerősen megnyertem, kettő még folyamatban van. Az ötödik perről akkor szereztem tudomást, amikor megérkezett a levél az ítéletről. Eszerint Endrédi József felperes pert nyert velem szemben, és köteles vagyok fizetni neki 3 000 000 forintot. Az Endrédi-féle perről nem kaptam idézést. Biztosan küldtek, de hozzám nem jutott el. Másfél éve járok a bíróságra. Endrédi ügyvédje az ellenem folyó másik per egyikében is ügyvéd. Az egyik tárgyalás szünetében odajött hozzám, kezében az egyik könyvemmel, és megkért, hogy dedikáljam a feleségének, aki nagy rajongóm. Csak azt nem kérdezte meg, miért nem jelentem meg a másik tárgyaláson. Érdekességként jegyzem meg: nevezett ügyvéd úr a Médiatanács jobboldal által delegált tagja. Úgyhogy a baloldal egy életre felejtse el az elfogultság vádját... A lényeg tehát, hogy távollétemben hárommillió forintra büntettek, egy „hülye” jelzőért. Mindezt egy helyi lapot kiadó ember nyerte velem szemben, aki kiadóként és a helyi közélet alakítójaként mindenképpen közszereplő. Rólam a legképtelenebb hazugságokat írják le naponta. Alkoholistának, szenvedélyes kaszinójátékosnak titulálnak. Amikor feljelentést tettem az engem lealkoholistázó média ellen, első fokon a bíróság elutasította keresetemet, mondván nekem ezt közszereplőként tűrnöm kell. Egyszer akartam beperelni a Kurucinfót, nem volt ügyvéd, aki vállalta volna, mondván, azokat nem lehet elkapni. De egy „hülye” máshol, másnak hárommilliót ér. Ügyvédemmel fellebbeztünk az ítélet ellen, illetve azért, hogy a tárgyalás nélkülem zajlott le. Ez utóbbi fellebbezés ügyében még válasz sem érkezett. Ehhez képest nyaralásomból hazatérve egy levél várt, amely szerint adjam le a pomázi jegyzőnél az autómat. Nem levelet írt Endrédi ügyvédje, hogy mondjuk harminc napon belül fizessek, hanem le akarja foglaltatni a kocsimat. Amely egyébként egy lízingcég tulajdona. Vagyis, ha elviszik, akkor mindjárt fizethetek a cégnek még vagy négymillió forintot. Teljesen nyilvánvaló, hogy egész egyszerűen tönkre akarnak tenni. De nem fognak. A hárommillió felét kifizetem most, nagyjából ennyi pénzt tudok összeszedni. A többit részletekben törlesztem. És nem kérek segítséget senkitől, még a kiadótól sem. Legalább lesz egy újságíró, aki maga fizeti ki a büntetését. U.i.: Hazugság, hogy peres ügyeim milliókba kerültek az esztergomi önkormányzatnak. Az ügyvédi költséget fizette volna az önkormányzat egy általános szerződés szerint, az ebből rám eső rész 200 000, azaz kétszázezer forint – lett volna. De ügyvédemnek ezt az összeget sem utalták át. Ingyen véd engem. Bayer Zsolt http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/kozlom_mindenkivel.html
bookmark
2011. augusztus 02. 11:02
Azert a mandiner lehetett volna annyira korrekt, hogy azt is ideirja, hogy Bayert ki sem ertesitettek arrol, hogy perelik es el sem tudott menni a targyalasra, hogy barmit is tudjon mondani a vedelmere. Szoval, remelem, hogy valaki eloveszi a birot es megkerdezi, arrol hogy milyen targyalast csinalt. Es hol vannak a demokracia hangos feltoi, vagy Bayernek nem jar a demokracia es az, hogy a sajat perjen meg tudjon jelenni es vedekezni tudjon?
Merlin
2011. augusztus 02. 08:08
Halmazati büntetésnek nem is sok, de legalább ugyanennyit adnék minden uszító, gyűlöletkeltő firkásznak (és a kiadóiknak is), legyen jobb- vagy baloldali. Nem igaz, hogy a nép csak a trágár, kirekesztő és többnyire hazug írásokat érti, gyalázatos az írástudók színvonala.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!