Rohamosan gyengül a frank

2011. augusztus 29. 09:20

Hétfő reggel már csak 230,76 forintot kértek egy svájci frankért. A gyengülés egyesek szerint a svájci bankok által tervezett lépéseknek tudható be, mások szerint viszont a Fed-elnök pénteki beszéde húzta fel a dollárt és a forintot.

2011. augusztus 29. 09:20

Hátfőn egyhavi csúcsot ért el a forint a svájci frankkal szemben. A frank árfolyama a péntek óta zajló folyamat hatására jelenleg 230,76 forinton található, ez nagyjából 10 forinttal olcsóbb az egy héttel ezelőtti jegyzésnél.

Az erősödést egyesek Ben Bernanke Fed-elnök pénteki beszédével magyarázzák: ez a dollár erősödését okozta, az USA devizája pedig húzta magával a magyar forintot is. Mások ezzel szemben nem tulajdonítanak nagyobb hatást a beszédnek, szerintük a svájci frank az ország bankjainak tervezett intézkedései miatt gyengült.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. augusztus 29. 11:11
a svájci frankhoz képest az euró is erősödött, sőt, a dollárhoz képest is azért a 230-as árfolyam az adósoknak még nem a kánaán
liberálzöld.
2011. augusztus 29. 11:06
"Rohamosan gyengül a frank" Mire Ócsa felépül, már senkinek sem kell, mert mindeki tudja fizetni a hiteleit. De legalább lesz 1 szép üres falunk, vagy kisvárosunk. Jó lesz filmforgatáshoz, vagy NATO gyakorlótérnek utcai harcokhoz.
OrangeOrder
2011. augusztus 29. 10:49
Hajrá! Ha folytatódik a trend és a bankok tökeit jobban is el tudjuk kapni, talán elviselhetőek lesznek újra a terhek. Bizakodni pedig muszáj...
Gombóc XVI. Artúr
2011. augusztus 29. 10:33
A jó magyar bankok az árfolyamcsökkenést nyilván nem fogják olyan gyors ütemben követni, mint tették azt az emelkedéssel, hiszen ez Magyarország...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!