Pótfelvételi: 11 ezer próbálkozónak sikerült

2011. augusztus 30. 15:56

Mintegy 13 ezren adtak be pótfelvételi kérelmet valamilyen felsőoktatási képzésre, közülük 11 ezren jártak sikerrel. A pótfelvételi ponthatárait hétfő este hirdették ki.

2011. augusztus 30. 15:56

Hétfőn este hozták nyilvánosságra a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait. 44 egyetem és főiskola nyújtott pótfelvételi lehetőségeket több száz szakon. Mintegy 13 ezren adtak be kérelmet, közülük 11 ezren felvételt is nyertek a pótfelvételi eljárás során - közölte az Oktatási Hivatal.

A legmagasabb pontszámra, 470 pontra a Pécsi Tudományegyetem gazdasági idegen nyelvű menedzser képzésén volt szükség. Ezt követi szintén Pécsett az ápolás és betegellátás–szülésznő szakirány szombathelyi képzése 464 ponttal. A harmadik legmagasabb pontszám, 460 pont a Pázmány Péter Katolikus Egyetem romanisztika–spanyol szakirányán kellett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!