Pintér: Javult a felderítési arány

2011. augusztus 03. 14:56

A belügyminiszter szerint a bűncselekmények statisztikai adatai a hatékonyabb felderítésnek köszönhetően romlottak egy év alatt.

2011. augusztus 03. 14:56

A Belügyminisztérium közölte, hogy a bűncselekmények statisztikai adatai a felderítés hatékonyabbá válása miatt romlottak. Pintér Sándor az Országgyűlés honlapján reagált Harangozó Tamás szocialista honatya írásbeli kérdésére.

Harangozó hétfőn a bűncselekmények számának növekedésével szembesítette kérdezte a belügyminisztert. A Pintér Sándor által írt válasz leszögezi: „az elkövetett bűncselekmények számai azt a tavaly megkezdett munkát tükrözik, amelynek eredményeképpen mára jóval hatékonyabban és eredményesebben tud fellépni a rendőrség, mint a kormányváltás előtt”.

A belügyminiszter szerint a felderítés javulása miatt nőtt a rendőrség iránti bizalom, és az új szabályozás alapján a járulékos büntettek kapcsán is eljárásokat indítanak. „A jogszabályi szigorítások következtében jóval nagyobb számban kerülnek rendőrségi eljárás alá olyan bűnelkövetők, akik a korábbi liberális szabályozás értelmében nem minősültek annak, mivel elkövetett lopásuk értéke nem érte el a 20 ezer forintot” - olvasható a közleményben.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 04. 08:59
"faszika" paraszt! És maga el is hiszi, hogy utána már nem foglalkozik az üzlettel? Naiva!
liberálzöld.
2011. augusztus 04. 08:43
"Pintér: Javult a felderítési arány" Akkor ezek szerint letelt a 2 hétből 10 nap.
blogen
2011. augusztus 04. 08:41
Az egyetlen hiteles kriminalisztikai statisztika ma Magyarországon a JOBBIK népszerűsége.
Honfi-fi
2011. augusztus 03. 20:47
Pintér Úr ! Ha a statisztika azt mondja, akkor nem lehet vitás, javult a statisztika. Közbiztonság tekintetében, engedje meg, hogy inkább hiszek annak a három idős asszonynak, akikről videót láttam a patai helyközi választásról. Akiknek szanaszét lopták a konyhakertészetüket, a fát kilopták a sufniból, és még a vaskaput is lelopták a kerítésről. Mint önnek. Na szóval, ha majd az országban csak olyan idős nyilatkozó lesz, akik arról számolnak be, hogy nyugodtan élhetnek a kis szerény módjukon, és az ő szintjükön az életet jelentő javaik nem tűnnek el a ködben, na akkor tessen dicsekedni a javult közbiztonságról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!