Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Nagytakarítást végeznek a közigazgatásban

2011. augusztus 04. 12:55

A Magyary Program keretében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hatályon kívül helyezné a feleslegessé vált országgyűlési és kormányhatározatokat, majd a törvényeket és magasabb szintű jogszabályokat is.

2011. augusztus 04. 12:55

Összesen 1719 országgyűlési határozat született 2010 májusa előtt, melyek közül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 865-öt eltörölne. A minisztérium a Magyary Program keretében helyezné hatályon kívül a fölöslegessé vált határozatokat - erről országgyűlési határozati javaslatot is benyújtottak.

A minisztérium érve, hogy a deregulációs folyamat nyomán csökkenni fog a bürokrácia. A Gál András Levente közigazgatási államtitkár által vezetett reform során nem csak az országgyűlési határozatokat, de a kormányhatározatokat, illetve a magasabb szintű jogszabályokat és törvényeket is átszűrik majd.

Az eltörölni szándékozott határozatok közül van olyan, mely 1991-ben havi ezer forintos nyugdíjemelést írt elő, ám olyan is mely 2000-ben rendelkezett az olajügyek kivizsgálásáról. Az igazgatási nagytakarítás a Fidesz egykori szívügyeit sem kíméli, így eltörlik például Simicskó István 2001-es rendelkezését a Nemzetőrség megalakítására.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!