Megszűnik a Köztársasági Őrezred

2011. augusztus 22. 10:54

A Köztársasági Őrezred 1200 fős testületét állítólag a Készenléti Rendőrség, azaz a korábbi Rebisz állományába fogják beolvasztani.

2011. augusztus 22. 10:54

Január 1-től megszűnik a Köztársasági Őrezred működése, az 1200 fős testület a Készenléti Rendőrségbe fog beolvadni - írja a hvg. Jelenleg a KŐR védi az Országgyűlés elnökét, valamint az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnökét, valamint a hazánkba látogató külföldi vezetőket is.

A testület őrzi a kormányzati szempontból kiemelt jelentőségű objektumokat és biztosítja a hazai és nemzetközi állami rendezvényeket is. A hvg információi alapján a KŐR-t eredetileg a Terrorelhárítási Központba olvasztották volna be, ám a TEK ezt nem vállalta. A Készenléti Rendőrség az ORFK Rendészeti főigazgatóságához tartózó területi szerv. A területi szervek bértáblája kedvezőtlenebbek a központiakénál, így a dolgozók fizetése csökkenhet az átszervezés hatására.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. augusztus 23. 09:55
Aki figyelemre méltatja őket, akaratlanul az ő szintjükre süllyed....
HSL
2011. augusztus 22. 18:56
ez az 1200 őrezredes roppant jól őrizgethetné az uborkát vidéken
barkzso
2011. augusztus 22. 17:16
Helyes. Tömve van a szoclibek seggevégeivel, itt volt az ideje kitakarítani itt is. Ha nem tetszik nekik el lehet menni dolgozni a civil szférába. KONIEC
Ouroboros
2011. augusztus 22. 15:49
„Lehet, még buzi is.” Mi ez a tentatív hang egy hazaffytól? Mi ez a megengedés? Megmételyezett a kétkedés liberális démona? Egy igaz hazaffy ilyet nem mond. „Buzi vagy” — nyilatkoztat ki, és mivel ő nemzethhy, nyilván mindíg, minden körülmények között igaza van. Nem lesz ennek jó vége, bajtársam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!