Bérbe adnák a fővárosi kastélyokat

2011. augusztus 15. 08:40

Nem sikerült értékesítenie kijelölt ingatlanjait a Budapest Fővárosi Vagyonkezelő Központ Zrt.-nek, így bérlőt, vagy fejlesztőt keres a vállalat.

2011. augusztus 15. 08:40

Mintegy tízmilliárd forint bevételt remélt tavaly a fővárosi ingatlanok eladásából a Budapest Fővárosi Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), ám az ingatlanokat nem sikerült értékesíteni. A vállalat úgy döntött, inkább bérlőt vagy fejlesztőt keres rájuk.

A kéthely-sáripusztai, a tordasi és a szőlősgyöröki kastély leendő bérlője vagy fejlesztője szabadon választhatja meg a funkciót, alakíthatja rezidenciává, kastélyszállóvá, konferencia- és wellnessközponttá, alapítványi iskolává, vadászközponttá vagy egészségcentrummá az épületeket. A budai Jurányi utcai iskolánál szintén csak az előírások jelentik a kötöttségeket, a bérbeadó további korlátokat nem állít, a kiírás az irodai, oktatási intézményi vagy diákszállás funkciókat említi.

A működtetéshez szükséges felújításnál a bérlőt, fejlesztőt ugyanazok a műemléki előírások kötik, mint a tulajdonjog megszerzőjét, egyébként is legalább 50-100 éves konstrukciók jöhetnek szóba - mondta a Napi Gazdaságnak Baross Pál, a BFVK Zrt. igazgatótanácsának elnöke, aki szerint hiába is találnának vevőt a műemlékekre, ha az új tulajdonos nem teljesíti a helyreállítási kötelezettségeket.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. augusztus 15. 09:36
Biztos hogy ennek a sok izének műemléknek kell lennie? A világon nincs annyi pénz, amennyiből az érvényben lévő szabályok szerint helyre lehet őket hozni, netán lakhatóvá tenni, és még ráadásul állni a horibilis üzemeltetési költségeket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!