Az ombudsman vizsgálja a kémügy titkosítását

2011. július 26. 16:00

Az államtitokká minősítés felülvizsgálatát Szilvásy György ügyvédje, és a a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke kérte az adatvédelmi biztostól.

2011. július 26. 16:00

Vizsgálja a kémügy államtitokká minősítését Jóri András adatvédelmi biztos. A titkosítás felülvizsgálatát Szilvásy György ügyvédje, és a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke is kezdeményezte. Az ombudsman már bekérte a szükséges dokumentumokat. A vizsgálat eredményétől függ majd, az ügy mely részletei hozhatók nyilvánosságra.

Jóri András a HírTV-nek úgy fogalmazott: A Magyar Köztársaság szuverenitását súlyosan sértő tények nyilvánosságra kerülése valóban akkora problémákat okozhat az országnak, ami teljesen egyértelművé teszi, hogy ezeknek a titkoknak bizonyos körben létezniük kell. Az, hogy ezek oda tartoznak-e vagy nem, az csak egy vizsgálat során állapítható meg. Az biztos, hogy van egy olyan adatkör, aminek a titokban tartásához súlyos érdekek fűződnek Magyarországon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!