További tűzoltók hagyhatják el a testületet

2011. július 26. 18:34

10-15 százalékra duzzadhat a tűzoltók testülettől való elvándorlása - véli Árok Kornél a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke.

2011. július 26. 18:34

Cudar világot élünk - reagált Árok Kornél a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra, hogy a kormány tervei szerint a legmagasabb adókulcs vonatkozna azokra a szolgálati nyugdíjasokra, akik nem akarnak újra dolgozni.

A szakszervezeti vezető szerint nonszensz, hogy a legmagasabb adókulcs alá sorolnák be ezeket az embereket. Árok Kornél elmondása szerint már megfigyelhető egy 3-5 százalékos elvándorlás a tűzoltóságtól, ami hamarosan 10-15 százalékosra duzzadhat.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gumimaci
2011. július 27. 15:07
Remélem sok rendvédelmis visszamegy dolgozni. Ők majd belűről népszerűsítik a kormány politikáját.
Ütvefúró
2011. július 26. 21:30
Tisztelt Árok -ásó Úr! Tíz évet voltam tűzoltó és saját elhatározásomból szereltem le. Miért? Mert nem a szakmai képességek alapján "mérték" az embereket. Árokásó Úr!Nézze meg a szolgálati naplókat és ha talál olyan srácokat akik hónapok óta tüzet sem láttak,akik évek óta nem voltak komoly tűznél, kérem tegye szóvá talán egy korkedvezményes nyugdíjat megérdemelnek...az a pár százalék...Ők azok akik megélnek, akik tudják mit akarnak és "szarnak" a politikára, akik a kiásott árkok miatt mennek el...mert unják az ilyen alakokat,akikkel azonosítják őket....
Fóbia
2011. július 26. 20:59
Ezek még maguknak is hazudnak! (és így érzik jól magukat) Egy 26-éves jó karban lévő ismerősöm tőzoltónak jelentkezett, de helyhiány miatt nem vették fel. Hogy miért élvezi a HSL a szemtelenkedést, azt nem tudom.
Öreg
2011. július 26. 19:56
Matematikai-statisztikai ismeretekkel is rendelkeznek az Árok féle szakszervezeti vezetők? Az első megállapítása a 3-5 %-os fluktuáció, ami azt jelenti, hogy minden 30. tűzoltó távozik /nyugdíjba megy, kilép, elbocsátják, rokon területre áthelyezik. / Ez rendben van, mert azt tükrözi, hogy az állomány stabil! A második számadat, hogy ez hamarosan 10-15 % lesz. Hogyan állapította ezt meg, felmérés, közvélemény kutatás, vagy kérdőív alapján?És hová mennek? Megkérdezte? Vállalják a munkanélküliséget? Mert jelentkező van ! Elegem van már az ilyen primitiv-magát okosnak képzelő- szakszervezeti vezetőkből, akik nem tudom kiket képviselnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!