Tarlós szerint vazallusok a kerületi polgármesterek

2011. július 14. 15:26

A budapesti kormányhivatal vazallusainak nevezte Tarlós István a kerületi polgármestereket, akik a múlt héten a főváros nélkül alapították meg a Budapesti Önkormányzatok Szövetségét. A főpolgármester az Origonak nyilatkozva burkoltan beszólt Rogán Antalnak is: pozícióhalmozónak nevezte a belvárosi fideszes polgármestert.

2011. július 14. 15:26

Akik küzdöttek ezért a szervezetért, a kormányhivatal vazallusává váltak, a főváros nem lesz a kormányhivatal vazallusa” - így indokolta az Origonak Tarlós István azt, hogy miért nem csatlakozott a fővárosi önkormányzat a Budapesti Önkrmányzatok Szövetségéhez (BÖSZ). A főpolgármester szerint a budapesti kormányhivatal vezetője, Pesti Imre túllépett a hatáskörén, amikor megszervezte a BÖSZ alakuló ülést, és amikor annak alapszabályát is a kormányhivatal írta.

Tarlós István szerint a BÖSZ körüli vita nem tesz jót sem a fővárosnak, sem a Fidesznek. Szerinte az önkormányzati törvény kerületeket érintő része miatt álltak össze a polgármesterek, de ha megszületik a törvény, „ez az őrület abban a pillanatban véget ér, tovább ugyanis alig van jelentősége a szövetségnek”. A főpolgármester szerint Budapest érdekes, hogy jó önkormányzati törvény jöjjön létre, amely működőképessé teszi a várost, ő ezt képviseli majd a kormánnyal folytatott tárgyalásokon, és nem ragaszkodik ahhoz, hogy 2014-ben újra jelöljék. „Nem egyéni ambíciók vezérelnek, mint azokat a polgármestereket, akik izgulnak, mert vagy főpolgármesterek szerettek volna lenni, vagy, mert rettegnek a parlamenti mandátumok elvesztésétől” - fogalmazott.

Arra az információra, miszerint azt szerette volna, hogy ő legyen a BÖSZ egyedüli elnöke, Tarlós úgy reagált: nem vágyik pozíciókra, még az országgyűlési képviselői mandátumáról is lemondott, amikor főpolgármester lett, ezért - mint fogalmazott - „ne oktassanak ki pozícióhalmozók, például olyan BÖSZ elnökségi tag, aki kerületi polgármester, országgyűlési és fővárosi képviselő is, mindenütt bizottsági elnök is, a szövetségi pozíciója immár a hatodik”. Az Origo szerint a BÖSZ elnökségében az egyetlen ilyen Rogán Antal. Tarlós szerint ha a BÖSZ „fokozza a nyomást ellene”, nem kizárt, hogy a főváros úgy dönt, mégsem lép ki a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségéből, amely így legalább országos szervezet lenne - mondta a főpolgármester.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szigno57
2011. július 15. 23:23
Rogán Tóni, az álláshalmozó :) Tarlós kapott egy fészekalja viperát, a kerületek döntenek majd felette. Még mondja valaki, hogy nem a lé a lényeg.
Miloslav
2011. július 15. 14:56
Én nem szavaztam Tarlósra. Nem is csípem a fickót. Ezügyben viszont szurkolok neki, mert Bulvár Tónit nagyon utálom (nem tudom, észrevettétek-e, hogy nem hajlandó komoly dolgokról beszélni nyilvánosan, csak népszerűsködik a Krumli kutyával). Szurkolok neki azért is, mert semmi szükség 23 kiskirályra. Demszky elszámoltatásáról csak annyit, hogy a döglött oroszlánt nem elegáns dolog rugdosni. Ettől függetlenül persze lenne néhány, még élő hiéna, akit lehetne rugdosni.
johnnycage
2011. július 15. 09:10
Aki tudja, hogy kicsoda és miféle ember a budapesti kormányhivatal vezetője, annak szerintem nem is lehet kérdés, hogy Tarlósnak drukkoljon!
tevevanegypupu
2011. július 15. 08:43
Demszki megussza. A legnagyobb gazemberek mindig..Amig ot nem vonjak felelossegre, az egesznek semmi ertelme. Amig csak az mszp-t vizsgalgatjak es az szdsz csendben lapulhat, addig meglehetosen oszintetlen mindenfele mufelhaborodas Budapest ugyeben. Tarlos egyebkent is eleg rosszul kezel ugy korulbelul mindent, diplomaciai erzeke es beszedkeszsege..khm..nem feltetlenul teszi alkalmassa egy nagyvaros vezetesere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!