Tarlós: Gittegylet a BÖSZ

2011. július 06. 14:35

Tarlós István szerint a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége csak súlytalan gittegylet lehet a fővárosi önkormányzat belépése nélkül, amely nem válhat a kormány hivatalos konzultációs partnerévé. A fővárosi önkormányzat egyelőre nem döntött a belépésről.

2011. július 06. 14:35

Jelentéktelen kérdésnek tartja a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) megalakulását a Tarlós István. A főpolgármestert szerinte „a (fővárosi) kormányzati hivatal vezetője (Pesti Imre) teljesen jogszerűtlenül hívta össze az alakuló ülést, mert pont semmi köze nincs hozzá”. Úgy fogalmazott: ez az önkormányzatok szövetsége, amelyhez a kormányzati hivatalnak éppen annyi köze van, mint a kőfaragókhoz és a balett-táncosokhoz.

Elmondta, beszélni fog a kerületi polgármesterekkel, és ha az elképzeléseik egybevágnak, vagy legalább nagyon hasonlítanak a fővárosi vezetéséhez, akkor csatlakoznak, ha pedig nem, akkor nem. Rámutatott arra, hogy a főváros nélkül a szervezet nem országos, hanem csak egy súlytalan területi szövetség lehet.

A közgyűlési formában működő BÖSZ megalakításának szándékáról június 15-én határoztak kerületi polgármesterek, az egyes képviselő-testületek pedig ezekben a napokban döntöttek, illetve döntenek a csatlakozásról. A BÖSZ célja az egymás közötti hatékony együttműködés elősegítése, közös gondolkodás a problémák megoldásáról, valamint az érdekérvényesítés a mindenkori kormányzat felé. Az új önkormányzati érdek-képviseleti szövetség hivatalos alakuló ülése pénteken lesz.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remki
2011. július 06. 15:48
Nem értem minek ennyi kerület. Elég lenne egy budai meg egy pesti kerület, meg persze egy újpesti, mert azokkal nem szívesen közösködik senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!