Szkeptikusak vagyunk a chipsadóval szemben

2011. július 26. 14:11

Egy felmérés szerint a megkérdezettek kétharmada támogatja a chipsadó mögötti szándékot, de a többség szerint az nem fogja elérni célját.

2011. július 26. 14:11

A Szinapszis piackutató cég felmérése szerint a lakosság kétharmada támogatja a chipsadó mögött meghúzódó szándékot, de a többség szerint az adó nem fogja elérni a kívánt hatást. A felnőtt lakosság 15 százaléka gondolja úgy, hogy ebben a formában megfelelő a kezdeményezés, 45 százalékuk csak a szándékot értékeli, és más formában tudná elképzelni az egészségtudatosság felé mozdulást. Csak 7 százalék mondta, hogy egyáltalán nincs szükség ilyen kezdeményezésre, mert nem valós a probléma.

A kutatás szerint várhatóan kevesebb fogy majd a chipsadóval sújtott termékekből. A megkérdezettek közel 20 százaléka biztosan, 30 százaléka pedig valószínűleg kevesebbet vásárolni majd ezekből a termékekből. A felmérés szerint sokan, főleg a határ menti településeken külföldön veszik meg ezeket a termékeket.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cochabamba
2011. július 27. 17:26
ez az egész chipsadó egy jó nagy átbszarintás, semmi köze az emberek egészségéhez, egyszerű pénzbehajtás... ha az egészségről lenne szó akkor az egészséges ételek áfája csökkenne... primkó, átlátszó és bosszantó az egész...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!