Szili néppártot építene

2011. július 09. 10:36

Nem érdeke az MSZP-nek, hogy legyen baloldali alternatíva rajtuk kívül, mondta el Szili Katalin a Magyar Hírlapnak adott interjújában, aki szerint a szocialisták most olyan kérdésekről vitakoznak, melyeket ő már három-négy éve felvetett.

2011. július 09. 10:36

Szili Katalin volt házelnök, az MSZP egykori politikusa a Magyar Hírlapnak adott szombati interjújában arról beszélt, hogy a szocialista pártban most jöttek csak elő azok a kérdések, melyeket ő már két-három-négy éve felvetett. Gyurcsány Ferencről a Szociális Unió elnöke a következőket mondta a lapnak: 

„Abban alapvetően eltért mindig is a véleményünk, hogy az MSZP liberális baloldali vagy igazi szociáldemokrata párt legyen. A volt miniszterelnök-pártelnök végeredményben az előzőt ösztönözte, én pedig az utóbbit. Mi azért jöttünk el, mert már nem akartunk ebben az áldatlan, és az MSZP-ben még sokáig dúló vitában a továbbiakban részt venni. Azt pedig nem felejthetjük el, hogy a gyurcsányi politika több mindennek is az okozója. Egyrészt komoly szerepe volt abban, hogy kormányzása végére hová jutott az ország, másrészt abban is felelős, hogy az MSZP legyengülésével a Fidesz–KDNP kétharmados többségre tett szert.”

Az MSZP nem szeretné, ha lenne rajta kívül baloldali alternatíva, mondta el Szili az interjúban. Szerinte azonban pártja, a Szociális Unió egyre inkább olyan tényező, ami versenybe szállhat a baloldali voksokért. Elmondása szerint már tizenöt megyében van területi szervezetük, és a Fidesz-KDNP alkotmánytervezetével szemben egyedül ők tudtak alternatívát felmutatni. Szili komoly sikerként értékeli azt is, hogy Székesfehérváron érdemi kampány nélkül jelöltjük hét százalékot szerzett.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. július 11. 15:33
Látom a helyi jobbikos-radikális kommentársak két érvre szűkülnek: 1. Zsidózás 2. A Fidesz komcsizása. Kevés, mint légyfing a huzatban. Olvasni viszont unalmas és sok.
wartog
2011. július 11. 05:18
Patríciusként,vagyis vagyonosként nem fér a plebsbe.Vagyis hülyíteni akarja a kisembert, de ez nem fog menni mert mindent tudunk róla.Furcsa ha kiesik vki a pixisből ,mennyire kétségbeesetten kapaszkodik visszafelé.
Atisz
2011. július 10. 10:04
Tényleg kéne már egy hagyományos, klasszikus baloldali párt. Ha azonban ilyen létre is jönne, az inkább a Fidesztől venne el szavazatokat, mivel akik ma az MSZP-t támogatják, azoknak vajmi keveset számít a szociáldemokrácia és valami egészen más tartja őket össze.
slomovicz
2011. július 10. 09:40
Az MSZP politikusok utolsó reménye hogy " majd elmegyek korkedvezményes nyugdijba - mint a tűzoltók- dugába dőlt - mert a törvény kiterjeszi a politikusokra - bíróra - ügyészre is a rendes nyugdij korhatárt - azaz 65 évet. Lehet (max öt évvel előtte) korábban nyugdijba menni- kevés pénzért. Jól van ez így elvtársak. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!