Eladósodottak a rendvédelmisek

2011. július 07. 20:10

A szakszervezetek által közzétett kutatás eredményei alapján a hitelt is törlesztők jó része gyakorlatilag a létminimum alatt él.

2011. július 07. 20:10

Az érdekképviselők által közzétett kérdőívre kapott 1589 válasz által évtizedek óta a legpontosabb képet lehetett kapni a rendvédelemben dolgozó hivatásosok, köz- és kormánytisztviselők szociális és anyagi helyzetéről - írja csütörtökön a NOL. A kérdésekre adott válaszokból az derül ki, hogy a válaszadók többségének a családja havi nettó 150-250 ezer forintból él.

Tíz megkérdezettből kilencnek van banki hitele, minden második kölcsönnel küszködő svájci frankban adósodott el - derül ki a kutatásból. Ezt minden harmadik adós lakásvásárlásra vette fel. Igen magas, együttesen 30 százalék feletti a személyi kölcsönt, szabad felhasználású vagy általános banki hitelt törlesztő rendvédelmisek aránya is. Mivel a többség havi 40–80 ezer forint között költ rezsire, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) szerint a hitelt is törlesztő családok jó része gyakorlatilag a létminimum alatt él. Az eladósodottat csaknem tizedének van már bedőlt hitele.

A szakszervezet értékelése szerint – melyet megküldtek a miniszterelnöknek, a belügyminiszternek és másoknak is – a napi megélhetési gondok és az életpálya bizonytalansága mellett a szolgálati nyugdíj intézményének megszüntetése és a „fiatal” szolgálati nyugdíjasok visszakényszerítése a munka világába hatalmas teher a szektorban, és megfelelő érdekegyeztetés hiányában kiszámíthatatlanná teszi az érintettek reakcióit – figyelmeztet a szakszervezet a felmérésről készült jelentés tapasztalatait összegezve.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hűtős
2011. július 08. 09:21
Erről beszélünk, azért kell visszamenni dolgozni hogy vissza tudják fizetni a hitelt és ne a nyugdijból kelljen tengődni.A hitelt meg hogy merte fölvenni "öregségére " ha tudta hogy nemsokára nyugdijba megy és nem lesz miből fizetni a hitelt, különben is azért mentek nyugdijba negyvenegynéhány évesen mert olyan betegek
buckafej
2011. július 08. 07:46
A hitel felvételéről mindenki maga dönt. A rendvédelmi szervek dolgozói könnyebben kapnak hitelt, és kamattámogatást is kapnak, vagyis sokkal egyszerűbb náluk a lakáshozjutás. Arról nem is beszélve, hogy állásuk stabil, nem olyan, mint a közalkalmazottaké, vagy a köztisztviselőké. Kevesebbet kell költeni piára, kurvákra, játékgépre és pókerre, és meg kell becsülni azt, hogy van munkahelyük.
liberálzöld.
2011. július 08. 07:12
Eladósodtak a rendvédelmisek, mert buták. Utánozzák a főnököt, akkor jó lesz! Ott kell lopni, ahol csak lehet. ""Kirívóan olcsó" versenytársakat előzött meg drágább ajánlattal Pintér excége ..A fürdővállalat szerint a három olcsóbb alapárral pályázó cég azért nem felelt meg, mert nem tudtak magyarázatot adni a "kirívóan olcsó" ajánlatukra,.."
trust
2011. július 08. 06:03
Talán felmérést kéne készíteni, hogy a rendvédelmiseken kívül még hány szakma, hány ember él a létminimum alatt. Hány nyugdíjas él a létminimum alatt, azok, akik nem 25 év szolgálati idővel mentek nyugdíjba, és esélyük sincs, hogy munkával pótolják azt a minimumot. Elkúrtuk, mondotta "vezérünk", hát igen, elkúrták! Mi meg szívjuk, ő meg éli a világát. Akkor miért nem tettszettek kiabálni, miért nem mentetek bohócruhába a parlament elé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!