Csődöt jelentett Versend

2011. július 26. 11:33

Óriási adóssága miatt csődeljárást kérvényez a Baranya megyei kistelepülés. Versend már a júliusi segélyt sem tudta kifizetni az érintetteknek.

2011. július 26. 11:33

Versend képviselő-testülete kedden küldte el felszámolási eljárás iránti kérelmét a Baranya megyei Bíróságnak. Kárász István, a település szocialista polgármestere a Pécsi STOP-nak elmondta, a testület egyhangúan döntött az eljárás kezdeményezéséről.

A kistelepülés többször került csődközelbe, de hitelfelvétellel eddig azt sikerült elkerülniük. Később benyújtották az Önhibáján Kívül Nehéz Gazdasági Helyzetbe Került (ÖNHIKI) pályázatot 58.800.000,- Ft összegre, melyet a Magyar Állam Kincstár rendben is talált. A Belügyminisztériumtól viszont mindössze 1.955.000,-Ft-ot kaptak. A polgármester elmondta, a település lakosságának 70 százaléka segélyezett, melyet július 5-én már nem tudtak folyósítani, hitelt sem kap a település, ezért csak a csődeljárás maradt. A lakosságot már tájékoztatták az ügyről.

Kárász szerint egyébként a kormány azért teszi működésképtelenné a kistelepüléseket, hogy legyen bizonyítási alapjuk a járások létrehozására, a kistelepülési önkormányzatok megszüntetésére.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. július 28. 20:30
-
liberálzöld.
2011. július 27. 12:21
S ha már így szóba került, tud valaki az Önhibáján Kívül Nehéz Gazdasági Helyzetbe Került pályázattal kapcsolatban valami olyasmi kimutatásról, hogy: - Település neve - Magyar Állam Kincstár által jogosnak ítélt összeg - A BM-től kapott összeg - Polgármester pártállása - Település főlobbistájának pártállása. Érdekes lenne.
liberálzöld.
2011. július 27. 12:02
Kedves Josip és kedves HSL! Hihetlenül nagy tahók vagytok. Elmondom nektek, hogy Versendet példaértékűen szorgalmas svábság és magyar lakosság lakja 70%-ban. Néhány évtizeddel ezelőtt kimondottan gazdag, jómódú parasztság lakta falu volt. Ha végigmennétek a falun, akkor láthatnátok még ennek a nyomait. Vesend jelen helyzete nagyszerű példája annak, hogy hova jut a magyar vidék (5-600 fő alatti olyan kisfalu, a mely kb 30 km-nél távolabb esik miknden nagyvárostó, tudom, hogy Versend 900 körüli). Úgy, hogy ha a kedves Orbán kormány a Torgyán királycsinálóval együtt nem qrja szét a tsz-eket és csinál vadkapitalizmust a magyar vidékből steszi ezzel földönfutóvá az ország lakosságának legalább a 40 %-át, akkor Versend ma is egy prosperáló falu lenne. S mint láthatjátok, kormányotok is elismerte el, hogy önhibáján kívült került az önkormi ilyen helyzetbe, 58 milka erejéig. Erre adtatok nekik, 1,9-et! Miért? Nem nyaltak eléggé a Balázs féléknek? Nem sül ki a szemetek? Lusta, élősködő, homlessz bagázsnak feltüntetni egy falut, amit ti tettetek földönfutóvá? S csak szólok: Versend csak a kezdet. Követni fogják még falvak csőstül. S mindez azért, hogy az életképtelen tehetelen Budapest nevű pók, meg néhány a politikai lobbisták érdekszféráiba tartozó kitüntetett hely dúskáljon a jóban (mármint a többiekhez képest). Szégyelljétek magatokat, de nagyon!
josip
2011. július 26. 13:40
Ez aztán a PC megfogalmazás: "település lakosságának 70 százaléka segélyezett" Magyarul a település minimum 70%-a munkanélküli és/vagy lomis és/vagy megélhetési b. cigány, a maradék 30 % pedig nagy valószínűséggel szintén, csak azok még ahhoz is analfabéták, hogy kibulizzák maguknak a segélyt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!