Veszélyekre figyelmeztet a Szurgutnyeftegaz

2011. június 15. 15:18

Nem garantált, hogy a hatóságok bejegyzik Magyarország MOL-tulajdonrészét - figyelmeztet a Szurgutnyeftegaz az állammal aláírt szóló adásvételi szerződésben.

2011. június 15. 15:18

A magyar állam és a Szurgutnyeftegaz között május 24-én kötött adásvételi szerződésben az orosz cég figyelmeztetett: nem vállal garanciát arra, hogy a magyar hatóságok MOL-részvényesként fogják elismerni a magyar államot. 

A szerződés készítői ezzel a Napi Gazdaság szerint nem tréfálkozni kívántak, a jogászok csupán a Magyar Energia Hivatal korábbi eljárására utaltak, mely ellehetetlenítette a részvénykönyvi bejegyzést. Ez a Szurgutnyeftegaznak 2009. április 9 óta nem sikerült. 

A szerződés alapján egyébként a magyar állam lemond arról, hogy a jövőben bármilyen igénnyel lépjen fel amiatt, hogy a részvényeket a Szurgutnyeftegaz birtokolta. Rögzítették azt is, hogy a MOL-részvények megszerzésével és birtoklásával kapcsolatban a magyar állam nem indít eljárást az orosz energiacég ellen.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. június 15. 16:19
Legjobb tudomásom szerint a Szurguttal az volt a baj, hogy nem adta meg a hivatalnak azt, hogy kik a tulajdonosok. Ezt még azon az áron is megtagadta, hogy rengeteg pénzt elveszített e miatt. Azért gondolom ha a magyar állam a tulajdonos, akkor ez már nem kérdés. Gondolom most piszkálódnak a fiúk...
Petrov
2011. június 15. 15:44
"a jogászok csupán a Magyar Energia Hivatal korábbi eljárására utaltak, mely ellehetetlenítette a részvénykönyvi bejegyzést" gondolom azért kellett példát statuálni a relatíve jelentéktelen földrajzinév bizottságon, hogy a jóval fajsúlyosabb szervezeteken - mint pl az energia hivatal - már ne kelljen :D ki van ez találva gyerekek, hamarosan összefutnak a szálak ...
drkovax
2011. június 15. 15:33
Klasszicseszkaja szovjetszkaja sutka ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!