Tiltakozik a Charta az alkotmánybíró-jelölések ellen

2011. június 12. 17:30

A Magyar Demokratikus Charta a Fidesz alkotmánybíró-jelölése elleni tiltakozó közleményt adott ki. A szervezet szerint ez újabb lépés az egypárti uralom felé.

2011. június 12. 17:30

Orbán Viktor új alkotmánybíró-jelöltjeinek közzétételével végképp nyilvánvalóvá vált: a Fidesz teljesen maga alá rendeli a mindenkori kormánytöbbség ellenőrzésére hivatott Alkotmánybíróságot - írja közleményében a Magyar Demokratikus Charta. 

 
A szervezet sérelmezi, hogy már az Alkotmány és az alkotmánybírósági törvény tavalyi módosításakor, az alkotmánybíró-jelölés szabályának átalakításával kizárták az ellenzéket az alkotmánybírák kiválasztásából. A szervezet szerint azonban a Fidesz most „ennél is tovább ment, amiért gátlástalan cinizmussal a saját lekötelezett embereiből - Balsai István személyében aktív politikusból, országgyűlési képviselőből - csinál alkotmánybírót”. Ez újabb lépés az egypárti uralom felé - állítja a Charta. 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2011. június 14. 22:34
Nincs új a Nap alatt: "1937-ben Roosevelt elnök attól tartott, a Legfelsőbb Bíróság szabályozásellenes szemléletével elgáncsolja New Dealjét, ezért úgy térítette a bírákat jobb belátásra, hogy megfenyegette őket, öt új New Deal párti tagot nevez ki a testületbe."
stromboli
2011. június 13. 22:45
A jelöltek között kinek van szakmai tudása, kérdezem tisztelettel? Kivéve Dienes Egont, aki egy kitűnő szakember. Az ebben a vitatkozásban persze most nem játszik, hogy az apját az Árpád híd építőjét Gerő felakasztatta, mert a ez nem történik meg, kiderül, hogy nem Gerő (Singer néven , Trockij "szellemes kivégzője" jégcsákánnyal (!) Mexico Cityben ) a a hídverő. Tehát nem ő a hídverő.S még mindig akad egy tábora ezeknek a gengsztereknek.
Krupp Skya
2011. június 13. 17:07
Még jó hogy Jézus szobor nem volt a közelében, mert Fefe megkérdezte volna: INRI Te mit tennél a helyemben?
csenge
2011. június 13. 14:24
Pokol Béla az egyik legjobb, karakteresen gondolkodó alkotmányjogászunk, aki soha nem hagyta magát úsztatni az árral.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!