Sztrájkjogot adna a Jobbik a rendvédelmiseknek

2011. június 07. 14:28

A párt szerint ha a kormány a rendvédelmi dolgozók minden privilégiumát megvonja, akkor a társadalmi igazságosság azt követeli meg, hogy ezzel arányosan csökkenjen a vállalt kötelezettségük is.

2011. június 07. 14:28

Sztrájkjogot adna a rendvédelmi dolgozóknak a Jobbik. Az erről szóló törvénymódosítást kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek a párt két képviselője, Bertha Szilvia és Volner János. Bertha Szilvia elmondta: mivel jelenleg úgy tűnik, hogy a rendvédelmi dolgozók minden privilégiumát megvonja a kormány, ezért a társadalmi igazságosság azt követeli meg, hogy ezzel arányosan csökkenjen a vállalt kötelezettségük is. Ennek első lépése lenne a sztrájkjog biztosítása, amivel más munkavállalók élhetnek.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy javaslatuk szerint a rendvédelmi dolgozók csak úgy szervezhetnének sztrájkot, hogy tevékenységükkel nem akadályozhatják meg a fegyveres szerv jogszerű és rendeltetésszerű működését, a hivatásos állomány tagjának a parancsok és intézkedések végrehajtására vonatkozó kötelezettsége teljesítését, vagyis a biztonságot garantálniuk kell.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2011. június 07. 17:51
A gárdával mi lesz? Azoknak nem jár sztrájkjog? :D Kezd a Zombik is az Mszp szintjére süllyedni, egyik nap még ellenség, sün, szemkilövető másnap pedig már puszipajtás. Érdekes dolgok ezek.
cutcopy
2011. június 07. 17:23
Majd ha a sztrájkőr sztrájkolni kezd..
intercisa
2011. június 07. 16:21
inkább a Jobbik sztrájkoljon menjek haza üljenek le otthon és gondolják azt hogy ők most konstruktív ellenzék és sztrájkjukkal az egyébként általuk annyira utált demokráciát és annak demokratikus jogait testesítik meg, de lehetőleg csendeben vagy csak a Tv-nek visszabeszélve és ha valaki ellopná azt a Tv-t gondoljanak arra, hogy a rendőr nem ér rá ne hívja mert sztrájkol...
de facto
2011. június 07. 16:17
No,akkor tehát leszögezhetjük:2006-ban mégsem a jobbikra húzták rá a szemkilövetőket,hanem a Fideszre. Nincs több kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!