Szijjártó szerint Jóri a karrierjét félti

2011. június 07. 17:39

Szijjártó Péter szerint az adatvédelmi biztos személyes motivációja miatt kritizálta a szociális konzultáció kérdőívét és az azzal kapcsolatos adatkezelést.

2011. június 07. 17:39

A miniszterelnök szóvivője elmondta, a szociális konzultáció megkezdése előtt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) felvette a kapcsolatot az adatvédelmi biztos hivatalával, több egyeztetést folytattak az ombudsmannal és munkatársaival, de egyszer sem hangzott el kifogás a személyes adatok védelmével kapcsolatban. Ezek után „sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Jóri úr most megjelentetett levelét személyes motivációk indokolják, az új alaptörvény ugyanis a jelenlegi négy ombudsman helyett egy ombudsmanról beszél, és jól láthatóan Jóri úr bizonytalan személyes karrierjét illetően. Mi ennek tudjuk be ezt a levelet” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette, hogy amikor a kabinet által kijelölt kormányzati intézmény megkérte a nyilvántartásba vételét mint személyes adatok kezelője, akkor ezt meg is kapta az adatvédelmi biztos hivatalától. Hogy eleget tesznek-e Jóri András azon kérésének, miszerint a személyes adatokat letakarva rögzítsék a kérdőíveket, Szijjártó azt mondta, az ombudsman levelére harminc napon belül kell reagálnia a KEK KH-nak, így a levél kézhezvétele után majd a szakemberek megválaszolják ezt a kérdést. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint eddig több mint 900 ezer válasz érkezett a szociális konzultáció keretében.

Arra, hogy nem gondolja-e, hogy mégiscsak aggályos lehet, hogy a kérdőív jobb felső sarkában szerepel az állampolgár neve és címe, azt mondta: „én azt tartom rendkívül aggályosnak, hogy az adatvédelmi biztos a személyes ambícióinak és karrierjének bizonytalansága alapján ír levelet egy ilyen fontos ügyben, mint a szociális konzultáció; annak ellenére, hogy az előzetes megbeszéléseken semmifajta kifogást nem fogalmazott meg”.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
probajanos
2011. június 08. 08:51
Hozzák nyilvánosságra a Jórival történyt egyeztetés anyagát. Ha volt egyeztetés, és Jóri valóban nem kifogásolt semmit, amit most a levélben írt, akkor Jóri mondjon le, mert alkalamatlan az adatvédelmi biztosi posztra, mivel vagy nem ismeri az adatvédelmi előírásokat, vagy politizál. Mindkét esetben összeférhetetlen a függtlen, senkinek nem felelős adatvédelmi biztosi tisztséggel az, amit tett.
egykettő
2011. június 08. 00:58
Nem hiszem, hogy szükség van Jóri véleményére ahhoz, hogy egy tiszta tudatú ember felismerje az állami pénzen történő politikai pr és adatbázisépítés kapcsolatát a szociális konzultációval. Ha mégis gondot jelent, akkor ilyen esetekben mindig célszerű a kályhától elindulni : Szíjjártó hazudik. A többi ebből már levezethető.
tarackos
2011. június 07. 21:54
Szíjjártó miniszterelnöki szóvivő a miniszterelnök, egyetlen személy, véleményét mondja nem egy testületét, a kormányét. Ez van, megfelelő emberek a megfelelő posztokon...
lincoln ábrahám
2011. június 07. 21:30
A szíjkészítő megszólalása azért aljas, mert arról nem szól, hogy jogilag áll-e amit az ombudsman mond? Az bizony megáll. Hogy az egyeztetés miről szólt, harmadlagos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!