Répássynak nem tetszik a büntetőeljárás módosítása

2011. június 16. 13:37

Az igazságügyi államtitkár és a Magyar Ügyvédi Kamara is kifogásolja, hogy a büntetőeljárási törvény tervezett módosítása alapján egyes ügyeknél a fogva tartott 48 órán át nem találkozhat védőjével.

2011. június 16. 13:37

Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár az Inforádiónak elmondta: a büntetőeljárási törvény tervezett módosításához péntek délig lehet módosító javaslatokat benyújtani. A politikus aggályosnak tartja, hogy egyes esetekben a gyanúsított a fogva tartás első 48 órájában nem találkozhatna védőjével. A kiemelt ügyek esetén kötelező a védelem, ám a védő 48 órás kitiltása ezzel teljesen ellentétben áll - mutatott rá Répássy.

Az államtitkár szerint az alkotmányügyi bizottság tagja mellett és az emberi jogi bizottságnál is felmerült módosító benyújtása. Répássy szerint mérlegelni kell, hogy egy hasonló jogszabályt megsemmisítettek Franciaországban, mivel ellentétesnek találták az európai joggal. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő szerint a törvény nem alkotmányellenes és Európa több országában van hasonló szabályozás.

Bánáti András, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint az ügyvédek 48 órás kitiltása semmiféle gyorsítást nem eredményezne, és a különleges ügyek kiválasztásának logikáját sem látják. A szervezet kifogásolja, hogy az ügyvédeket nem vonták be a konzultációs folyamatba.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. június 17. 15:29
Én mondom, ennek a Répássy-nak van valami vaj a füle mögött! Nem tetszik neki....
tevevanegypupu
2011. június 17. 15:23
Jajistenem ez a Lazar..Egyebkent hogy a fenebe lenne a gyanusitott mar eleve tettes??
advocaat
2011. június 17. 15:13
Na VÉGRE! Répássy gyakorló ügyvéd volt, nem úgy, mint a HÜLYE Lázár és az IM többi szarjankója! Pl. Navracsicska...:)
kalandféreg
2011. június 16. 20:19
Répássy módositóját el fogják fogadni. Tulképp az egész sztori annyira nonszensz, hogy gumicsont szaga van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!