Nyilvános lesz a Mol-biznisz

2011. június 04. 11:04

Mindenki megismerheti majd a Mol-csomag visszavásárlásáról szóló szerződés részleteit, hiszen arról az Országgyűlés nyilvánossága előtt fognak vitázni, majd dönteni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Fellegi Tamás.

2011. június 04. 11:04

A nemzeti fejlesztési miniszter egyebek mellett elmondta, komoly szerepet kaphatnak a magyar fejlesztésekben, kiemelten a vasúti beruházásokban a kínai cégek, velük partnerségben épülhet meg például a Belvárost és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret összekötő gyorsvasút.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy az országnak rendkívül fontos a korábban PPP-konstrukcióban elindított beruházások szerződéseinek az újratárgyalása, mert az eredeti kontraktusok alapján a következő 15 évben háromezermilliárd forintnyi kifizetés terhelné meg a költségvetést. Fellegi Tamás közölte azt is, hogy még a nyári szünet előtt a parlament elé kerülhet az új közbeszerzési és a vagyontörvény tervezete, s legkésőbb ősszel szavaznak is ezekről.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!