Nem tudni, hányan éltek az offshore-amnesztiával

2011. június 10. 12:53

A PSZÁF és a NAV szóvivői szerint nincsenek pontos adatok arról, hogy hányan élnek az offshore vagyonok törvényes hazahozatalának lehetőségével, mivel az efféle adóamnesztia bizonyos fokig anonimitást biztosít.

2011. június 10. 12:53

Binder István, a PSZÁF szóvivője az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: 2011 eleje óta lehetőség van arra, hogy magánszemélyek törvényesen hazahozzák offshore vagyonukat, és kedvezményesen adózzanak. A lehetőség az év végéig áll fenn, melyhez a tranzakciók lebonyolítására 10 pénzügyi szervezetet jelölt ki a PSZÁF. Ezek közül jelenleg csak az OTP és a Raiffeisen bank szolgáltatása érhető el. A PSZÁF az új törvénytől jelentős betét-elhelyezést várt, ám Binder szerint pontos adatokat erről csak az adóhatóság tud felmutatni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szóvivője szerint a szervezetnek nincs pontos információja arról, hogy eddig hányan hozták haza offshore vagyonukat. Ennek oka, hogy az ilyen vagyonok után kivetett tíz százalékos, kedvezményes adó nem különül el az egyéb módon befolyó adóktól. Honyek Péter szerint a program - más adóamnesztiáktól eltérően - bizonyos fokig anonimitást biztosít, hiszen az adót már a vagyont kezelő bank már név nélkül utalja a NAV-nak.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2011. június 10. 13:52
Mégis mi oka lenne bárkinek hazahozni az offshore cégét? Azért van neki, mert abban az országban, ahol bejegyezték, jobb az adórendszer, mint nálunk, ezért inkább ott adózik, nem itt. Az adórendszerben semmi olyan komoly változás nem történt, ami miatt ez a helyzet megváltozna. Ha kellemesebb lenne az adó és jogi környezet, akkor meg minden "adóamnesztia" nélkül is simán vissza lehet hozni egy cég székhelyét Magyarországra.
mr.Marcang
2011. június 10. 13:32
Mééély levegő.... Lassankifúúúj... 10x, 15x seduxen, andaxin, eunoctin, prosac, xanax stb.
bookmark
2011. június 10. 13:17
Szerintem azert nincs adat, mert senki nem hozta haza az Offshore-bol a penzt.
már foglalt
2011. június 10. 13:06
pedig elég egyszerű. Egy sem élt vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!