Nem engednek a rendvédelmisek

2011. június 05. 18:55

A következő miniszterelnöki egyeztetésen sem enged eddigi követeléseiből a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete – döntött vasárnapi rendkívüli ülésén az érdekképviseleti szervezet végrehajtó testülete.

2011. június 05. 18:55

Bárdos Judit, a BRDSZ főtitkára a szakszervezet intéző bizottságának vasárnapi ülését követően az MTI-vel azt tudatta: úgy döntöttek, hogy a szakszervezet nem fogad el, és tudomásul sem vesz semmiféle olyan tartalmú kormányzati ajánlatot, amely az aktív, hivatásos rendvédelmi dolgozók, illetve a már szolgálati nyugdíjban lévők megszerzett jogait megvonja, valamint korlátozza. Bárdos egyúttal felhívta a kormány figyelmét arra, hogy az egyes politikai tényezők által különböző negatív jelzőkkel illetett munkavállalóknak kell a miniszterelnök által is igényelt rendet fenntartani – ehhez viszont az érintettek által elfogadható feltételeket a kormánynak kell megteremteni.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) még nincs konkrét időpontja arról, mikor egyeztetnek újra a miniszterelnökkel. Az újabb kormányfői találkozóra a tervek szerint hétfő délután, de legkésőbb kedd délelőtt kerülhet sor. Azt megelőzően, hétfő délelőtt valamennyi rendvédelmi szakszervezet ülést tart, és dönt arról, milyen álláspontot képviseljenek az újabb miniszterelnöki találkozón.

Árok Kornél az MTI-nek vasárnap azt mondta, a HTFSZ vezetőjeként hétfőn azt kezdeményezi, hogy a rendvédelmi szakszervezetek hozzanak létre egy valós nemzeti szociális konzultációt, hogy szakterületekre osztva - például kereskedelem, egészségügy, oktatás - dolgozzanak ki alternatívát a kormányjavaslatokhoz.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2011. június 06. 09:53
Azert akinek nem tunt volna fel a roman rendorok fizeteset az IMF kovetelesere lecsokkentettek es ok azert tuntetnek. Az aktiv allomany kezdjen neki orulni, hogy itt van es nem a romanoknal, mert az Orban kormany kitessekelte az IMF-et es igy nem tudtak ugyanazt raeroltetni.
bookmark
2011. június 06. 09:42
Szerintem a rendvedelmisek kezdjenek el azon gondolkozni, hogy hogyan fogjak munkaval eltolteni az idejuket, mert itt valtozas lesz. Egyidejuleg fog 15 fore emelkedni az alkotmany birosag letszama is, ugyhogy ne remenykedjenek abban, hogy ezuttal barmilyen torvenyt el fog kaszalni.
magnamater
2011. június 06. 08:15
Ejnye, belügyminiszter úr, ennyire nem látja a megoldást? Rá kell uszítani a rendvédelmieket a rendvédelmiekre!
romboló
2011. június 06. 07:25
emberek itt már nem a rendvédelemtől van szó, hanem a jogállam és demokrácia megszűntetéséről, a diktatúra bevezetéséről, amúgy a szolgálati nyugdíjasok után is az adott minisztérium köteles befizetni a költségvetésbe a nyugdíjkorhatár eléréséig várható törvényben meghatározott járulékot, tehát a mostani un. szolgálati nyugdíjasok után is előre megtörtént a befizetés, illetve az unios csatlakozás, illetve schengeni határnyitásra az ottani nyugdíköltségekre 10 ezer emberre átlagosan emberenként az unió 500 ezer eurót utalt át a kormánynak, így orbán császár nemcsak szerzett jogot, hanem unióst is sért, kérem hogy az unió miatt nyugállományba helyezettek részére, az eddig kifizetett nyugdíj levonása után az 500 ezer euró maradványösszegét átutalni szíveskedjen részükre, méltányosan csak 220 ft-os árfolyammal számolva. Amúgy az utóbbi időben bárkivel beszélgetek az országról (USA,Canada, Németország, stb) a szigorításokkal egyetértenek, de amikor a viszahatólagos jogfosztásról beszélek, a szerzett jog semmibevételéről, mindenki felhördül és azt kérdezi, a házadat mikor viszik, mert ez a következő, ahol ez megtörténhet az az ország nem jogállam. Hajrá rendvédelmisek, de a többi korengedményes nyugdíjas is csatlakozzon hozzájuk, mert az ő jogfosztásuk is ezen múlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!