Változhat a művészek kedvezményes nyugdíja is

2011. június 09. 12:20

Megváltozhat a művészekre és a bányászokra vonatkozó nyugdíjazás is - írja a Blikk a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárságra hivatkozva.

2011. június 09. 12:20

Akár a színész- vagy a bányásznyugdíjak rendszere is megváltozhat majd, de ez vélhetően nem visszamenőleges hatályú lesz, mint a rendvédelmiseknél - mondta a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság a Blikknek. Így elvileg aki már kapja a nyugdíjat, nem jár rosszabbul, de a visszavonulás rendszere változhat. A művészek, bányászok jelenleg 25 év munka után mehetnek nyugdíjba.

A parlament hétfőn fogadta el azt az alkotmánymódosítást, amely szerint csak az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek lesznek majd jogosultak ellátásra. A korhatár alattiaknak is járhat juttatás, de azt csökkenthetik, megadóztathatják, vagy akár el is vehetik.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HattoryHanzo
2011. június 09. 15:11
Nagyon helyes! Amúgy is példátlan mértékű közmunka program jön, a művészek majd műsorokkal szórakoztatják ebédidőben a szorgos közmunkásokat. A bányászok meg majd csillében tologatják őket egyik fellépésről a másikra. Úgy is van, jól oda kell baszni a mocskos kommunista ingyenélőknek.
Honfi-fi
2011. június 09. 13:35
Megváltozhat a művészekre és a bányászokra vonatkozó nyugdíjazás is --------------------------------------- az ő korhatárukat leszállítják 20 évre . Mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!