Kedvező véget ért a Négy Mancs vizitje

2011. június 17. 09:12

Az osztrák állatvédő szervezet legutóbbi magyarországi vizitje jó tapasztalatokkal zárult - mondta el Marcus Miller, a szervezet vezetője.

2011. június 17. 09:12

Marcus Miller, a Négy Mancs állatvédő egyesület vezetője az MR1 Kossuth Rádiónak elmondta: az osztrák székhelyű szervezet magyarországi vizitje nagyon jó tapasztalatokkal ért véget. A Négy Mancs két és fél éve ellenőrzi Magyarország lúdtelepeit, folyik-e ott tolltépés. A töméssel foglalkozó termelők nem működnek együtt a szervezettel, ezért a húslibatelepeket ellenőrzik. Az ellenőrzést vállaló gazdák felkerülnek a szervezet pozitív listájára, ami jó ajánlólevelet jelent az osztrák és a német piacon - mondta el Miller.

Miller szerint a korábbi évekhez képest kisebb az elhullás, kevesebb a beteg vagy sérült állat, és kisebb a gyógyszerköltség is. Az állatvédők feljelentettek ugyanakkor két olyan lúdtelepet, ahol tolltépést végeztek - szerintük ez a magyar és az uniós jogba ütközik. A magyar állatvédő szervezetek visszautasították a Négy Manccsal való együttműködést, így a szervezet a saját útján harcol az állatkínzás minden formája ellen - tette hozzá Miller.

A Baromfi Terméktanács elnöke szerint Magyarországon még nem tilos tolltépés, nem csatlakoztunk az EU felhívásához. Bárány László szerint hazánk elemi érdeke, hogy a tolltépés legális maradjon, erről a területről szerinte ki kell szorítani a radikalizmust, nem szabad hagyni, hogy a konzultáció kizárólag állatjóléti alapon folyjon.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. június 17. 10:27
Érdekelne, mikor tartóztatják le a 4mancsot rémhír terjesztésért. Meg milyen alapon járkál ide egy osztrák civil bagázs ellenőrizgetni, minden felhatalmazás és engedély nélkül? Magyar gazdasági elhárító szervek, meg micsinálnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!