Milliárdos csalások mögött állhat Galambos

2011. június 30. 08:52

Valószínűleg az Egymásért Egy-Másért alapítvány milliárdos csalásainak védelme állhat Galambos Lajos őrizetbe vételének hátterében, de lehet, hogy köze van a Mol-részvények orosz befektetőkhöz juttatásának is - írja csütörtökön a Népszabadság.

2011. június 30. 08:52

Államellenes bűncselekményekkel gyanúsítják Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját, és ezek az Egymásért Egy-Másért alapítvány kuratóriumában játszott szerepével lehetnek összefüggésben - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság úgy értesült, az alapítvány nyugalmazott rendőr ezredes elnöke, Földesi-Szabó László tett olyan vallomást, amely alapján Galambos ellen eljárás indulhatott, bár egyelőre azt sem lehet kizárni, hogy a nyomozás hátterében a Mol-részvényekkel orosz befektetők strómanjaként üzletelő és emiatt nemrég Bécsben elfogott Jakubinyi Róbert ügye áll.

Az előbbi, valószínűbbnek tűnő esetben Galambossal szemben az lehet a „vád”, hogy tudott az alapítvány égisze alatt zajló milliárdos csempészetről, vám- és adócsalásról, de semmit nem tett annak megakadályozása érdekében - írja a NOL, majd hozzáfűzi: felvetődött annak a gyanúja is, hogy Galambos beosztásával visszaélve, politikai-kormányzati kapcsolatait fel-, illetve kihasználva többször megkísérelte leállíttatni az alapítvány ügyeit vizsgáló vámnyomozókat.

Az érintett szervek egyike sem kommentálta a feltevéseket, így egyelőre hivatalos információkra nem lehet támaszkodni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pascal
2011. június 30. 12:26
Hát én már csak azon lepődnék meg, ha volna olyan része az államigazgatásnak amelyikben ne lenne kiosztható néhány ezer év börtön a nyolc év teljesítménye alapján. Szilvássy, Gergényi miért is van még szabadlábon (csak, hogy a hasonló területen tevékenykedő vezetőket említsem meg)?
Senior
2011. június 30. 10:22
Galambos Lajos? Tényleg, mi van Lagzi Lajcsival?
drieno
2011. június 30. 10:04
na titkos elvtársak, ideje megint az archívumokba temetkezni mondjuk nem bánnám, ha a kádár rendszer titkosügynökeit egyszer s mindenkorra kiseprűznék, akár az országból is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!