Magyarország nem mond le az atomenergiáról

2011. június 14. 18:46

Fellegi Tamás szerint Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy felhagyjon az atomenergiával, így hazánk nem követi Németország példáját. Sőt, a növekvő energiaigény miatt mindenképpen bővítik a Paksi Atomerőművet.

2011. június 14. 18:46

Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy az atomenergiát kiiktassa villamos energia rendszeréből – közölte Fellegi Tamás a Magyar Villamos Művek keddi sajtótájékoztatóján. A nemzeti fejlesztési miniszter elmondta, Magyarország nem követi Németország példáját, és nem hagy fel az atomenergiával. Sőt, a növekvő energiaigény miatt mindenképpen bővítik a Paksi Atomerőművet. Hozzátette: ehhez azonban előbb el kell végezni az októberig tartó stressztesztet, a hivatalos döntés a bővítésről csak ezután várható.

Fellegi az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén, miniszteri meghallgatásán is beszélt az energiaügyekről. Kifejtette, hogy a magyar elnökség idején bekövetkező fukusimai katasztrófa illetve az észak-afrikai politikai krízis hosszú távon is befolyásolhatják az egész EU energiaügyeit, az energiafejlesztés kérdéseit. Rámutatott azonban, hogy az energiapolitika kidolgozása azonban nemzeti hatáskörben marad. A miniszter az ülésen arról is beszélt, hogy a németországi atomerőművek későbbi leállítása befolyásolja majd az egész EU energiaellátásának kérdéskörét. Fellegi a Nabucco földgázvezetéket illetően kedvezőnek mondta, hogy a napokban aláírták a vezetékkel kapcsolatos támogatási megállapodásokat. Kiemelte: kulcskérdés, hogy év végére kidolgozzák a Nabucco üzleti tervét.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. június 15. 12:58
Tele vagyunk hőforrásokkal, mi van a geotermikus energiákkal, abba miért nem fektet pénzt a kormány? Ha majd Paks elszáll egyszer, gondolom a most lelkes atomhívők lesznek az elsők, akik elsöpörnek az országból. Az utsó csukja be az ajtót a határon, úgy 80 ezer évre.
bigyomail
2011. június 15. 12:27
A paksi erőmű teljesítménye ~2000MW egy napcelláé ~1000 W/m2 (gyártótól és sok mindentől függően ez felmehet 2500W-ra, de az jóval drágább) Paksot napelemmel helyettesíteni 2000000000 km2 felületű napcellával lehetséges, ha mindig sütne a nap (már ha süt az a fránya nap, ami ugye nálunk 1700–2100 órát süt évente... ). Magyarország területe 93 036 km2 De majd csak megoldjuk... :)
sky.net
2011. június 15. 12:23
brave fellegi ... 3- 4000 milliárd ? csak ennyi ? mellényzsebből nagyban kell itt lopni ez a fletó korszak tanulsága ...
sky.net
2011. június 15. 12:07
http://energiaklub.hu/hir/magyar-atom-20
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!