Szijjártó: Családok nem kerülhetnek utcára

2011. május 04. 11:59

Június közepéig várja a visszajelzéseket a kormány a jövő héten postázandó szociális kérdőívekre. Arról kérdezik a 16 éven felülieket, segítsen-e az állam a bajba jutott devizahiteleseken vagy hogy figyelembe vegyék-e a nyugdíj megállapításánál a gyermeknevelést.

2011. május 04. 11:59

Június végére összesíti a kormány a szociális kérdőíveket, az eredményt figyelembe veszik a törvényjavaslatoknál - mondta a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter. A kérdőíveket jövő héten kezdik postázni és június közepéig várják a válaszokat. A kormány szociális témákban kérdezi a 16 éven felülieket, például arról, segítsen-e az állam a bajba jutott devizahiteleseken vagy hogy figyelembe vegyék-e a nyugdíj megállapításánál a gyermeknevelést.

Szijjártó Péter az MR1-Kossuth Rádió műsorában a devizahitelesek helyzetével kapcsolatban arról beszélt, a kormány továbbra is ahhoz tartja magát, hogy családok nem kerülhetnek utcára csak azért, mert nehéz anyagi helyzetbe kerültek. A kilakoltatási moratórium esetleges további meghosszabbításáról elmondta, minden attól függ, hogy a Bankszövetséggel folytatott tárgyalások hogyan alakulnak.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flo
2011. május 04. 13:43
Számomra a legérdekesebb kérdés az, ami azt akarja az emberek szájába adni, hogy ne a befizetett nyugdíjjáruléktól (tehát a jövedelemtől), hanem a ledolgozott évek számától függjön alapvetően a nyugdíj összege. Mi ez, ha nem a megvalósult szocializmus? Lennének még ötleteim: "Egyesek azt gondolják, hogy mindenki, aki sokat keres, tisztességtelen módon teszi azt, ezért úgy gondolják, hogy egy bizonyos összeg felett a bankszámlákat és egyéb megtakarításokat államosítani kellene. Ön mit gondol erről? El kellene venni a gonosz, jól kereső emberek megtakarításait, hogy önnek több pénze legyen?"
gentry
2011. május 04. 13:11
Most komolyan kérdezem pártunk és kormányunk elkötelezett híveit: mi az értelme ennek a kérdőív kiküldésnek? Annyira egyértelmű, hogy ez egy látszatintézkedés, hogy ennek semmi értelme, miért nem szóltok rá kedvenc pártotokra, hogy ne hülyéskedjenek már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!